ZWAAGDIJK-OOST – Dinsdag 23 tot en met vrijdag 26 september vindt voor de eerste keer het evenement Seed meets technology plaats. Tijdens dit evenement draait het allemaal om innovatie zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, teeltsystemen en rassenkeuze.

Het event is bedoeld voor professionals in de zaadsector, internationale wederverkopers van zaden en aanverwante producten en nationale en internationale thema. Op de proefvelden en in een speciale expositieruimte worden innovatieve manieren van zaadbehandeling, coating en kiembeoordeling gedemonstreerd.

Demonstraties
Gedurende het evenement vinden er diverse demonstraties plaats. Zo laat Leba Metaalbewerking, een familiebedrijf uit Enkhuizen, haar unieke pileermachine HSS800 zien. Seed Processing Holland demonstreert de RDC 30, een zaadcoater met een geïntegreerde droger voor de film coating van zaden. Ook Incotec demonstreert haar ThermoSeed machine. ThermoSeed is een unieke innovatie behandeling van zaden voor effectieve beheersing van zaadgebonden pathogenen door gebruik van hete vochtige lucht. Een overzicht van alle demonstraties is te vinden op de website.

Initiatief
Seed meets Technology is een initiatief van Incotec, Seed Processing Holland, Proeftuin Zwaagdijk en Leba Metaalbewerking. Samen met andere bedrijven uit de zaadsector willen zij vernieuwende thema’s laten zien.