HEEMSKERK – Donderdag 9 oktober worden in Chateau Marquette de NHN Business Awards 2014 uitgereikt. Maar liefst 102 bedrijven uit Noord-Holland Noord waren genomineerd voor deze Awards en inmiddels zijn de finalisten bekend. Helaas staan er geen West-Friese bedrijven in de finale. 

Tijdens de avond worden er drie awards uitgereikt; de NHN Business Award 2014, de NHN Cultuur Award 2014 en de Publieks Award 2014. De finalisten voor de NHN Business Award zijn Forte Kinderopvang, Issys-ICT en De Graaf Security. In de categorie NHN Cultuur Award gaat de strijd om de award tussen Cultuurcompagnie, Klassiek Talentenfestival Monnickendam en Cinebergen. Wie de uiteindelijke publiekswinnaar gaat worden, is nog erg spannend. Dagelijks wordt er flink gestemd en de top 10 verandert nog elke week. Wie wil kan zijn stem uitbrengen op de website.

De finalisten worden op 1 oktober bezocht door de voltallige jury, bestaande uit Ger Welbers (commercieel directeur RTVNH), Martien den Blanken (algemeen directeur PWN), Sander Heidinga (directeur Huijs, Reinder Kakes), Erwin Cardol (programmamanager Seed Valley) en Kenan Yurdakadim (Olympia Uitzendbureau). In een uur mogen de finalisten de jury overtuigen dat zij het beste bedrijf of beste culturele initiatief in Noord-Holland Noord zijn. De bedrijven worden onder andere beoordeeld op hun motivatie, innovatie en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.