WOGNUM – Gratis je vertrouwelijke documenten laten vernietigen? En gelijk ook een bijdrage leveren aan het goede doel? Dat kan op woensdag 1 oktober aanstaande. Reisswolf organiseert dan de Nationale snipperdag. Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die op de Nationale Snipperdag wordt vernietigd, doneert Reisswolf 2 cent aan Stichting Opkikker.

Dezelfde avond nog overhandigt Reisswolf, een dochteronderneming van Roele De Vries, een symbolische cheque aan Piet Paulusma, ambassadeur van Stichting Opkikker. Piet presenteert op dat moment ook de live-uitzending van het weerbericht vanuit Wognum voor SBS6. Normaal gesproken moet er betaald worden om papier te laten vernietigen, maar op de Nationale Snipperdag vernietigt Reisswolf alle vertrouwelijke documenten gratis. ‘Helaas zien wij in de praktijk toch vaak dat er misbruik wordt gemaakt van persoonsgegevens. Vaak halen criminelen deze gegevens van papieren die bij het oud papier staan en persoonsgebonden gegevens bevatten. Op een dag als de Snipperdag willen wij iedereen de gelegenheid geven om gratis vertrouwelijke gegevens op een professionele wijze te laten vernietigen. Fraude is dan niet meer mogelijk’, aldus Freerk Potze, directeur bij Reisswolf.

Stichting Opkikker
Elk jaar organiseert Reisswolf de Nationale Snipperdag en jaarlijks wordt er een goed doel aan gekoppeld. Voor iedere kilo vertrouwelijk papier dat op deze dag vernietig wordt, doneert Reisswolf een bedrag van 2 cent. Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Opkikker. Stichting Opkikker organiseert opkikkerdagen voor gezinnen met een langdurig ziek kind.

De vertrouwelijke documenten kunnen op woensdag 1 oktober vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur ingeleverd worden bij Reisswolf/Roel De Vries, Spoortstraat 5 Wognum.