Over slim investeren

Ondernemen is goed nadenken over je investeringen. Waar zet je op in? Personeel, marketing, je pand of toch technologie, zoals AI? Tijdens Koppie doen! bij Ruiter Dakkapellen in Ursem, georganiseerd door Ondernemersvereniging Koggenland (OVK) kwam het allemaal voorbij. Aan de tijdsinvestering van zo’n 135 ondernemers heeft het niet gelegen.

Koppie doen! is een initiatief van de Westfriese Bedrijvengroep, Ondernemersclub Westfriesland en Rabobank. Deze voorjaarseditie werd georganiseerd door OVK dat ons ontving in het enorme pand van Ruiter Dakkapellen in Ursem. Niek Ruiter vertelde over zijn bedrijf. Hij ging in op de beginjaren, lastige periodes én hoe hij daar bovenop kwam. Hoe het bedrijf zich ontwikkeld heeft én het belang van investeren in bijvoorbeeld marketing. Zijn beelden werden nog eens versterkt door een indrukwekkende dronevideo die het hele productieproces liet zien.

AI voor je laten werken

Naast dakkapellen, draaide het deze avond om Artificial Intelligence, oftewel: AI. De heren van Kamoo.ai vertelden hoe je AI direct kunt toepassen in je bedrijf. Hoe je de techniek voor je kunt laten werken. Hierbij lieten ze herkenbare voorbeelden zien van toepassingen én vertelden ze meer over hun eigen AI-toepassingen. Deze, voor veel mensen nog nieuwe tak van sport roept op allerlei manieren vragen op en daar konden de heren uitgebreid antwoord op geven in de twee sessies die ze volpraatten.

Met je neus op de feiten

Vervolgens gaven medewerkers van Ruiter Dakkapellen een rondleiding door de bedrijfshallen van het bedrijf. Zo werden de omvang van de onderneming en de onderverdeling van de werkprocessen goed duidelijk. En te zien aan de vele dakkapellen die stonden te wachten op plaatsing, gaat het uitstekend daar in Ursem. Aan het einde van het programma was het tijd om ervaringen en andere nieuwtjes uit te wisselen tijdens de netwerkborrel. Hierbij werd iedereen voorzien van versgebakken chips, gemaakt door Bart Lenting.

Dit najaar is Koppie doen! in Wognum/Nibbixwoud met als gastheer Ondernemersvereniging Wognum Nibbixwoud.