MEDEMBLIK – Dit jaar rijkt de gemeente Medemblik voor de derde keer de Award Duurzaam Ondernemen uit. Dit jaar staat deze award in het teken van agribusiness. Ondernemers met een agrarisch bedrijf die op een duurzame manier producten telen, worden opgeroepen om zich aan te melden om kans te maken op de hoofdprijs of de stimuleringsprijs.

De reden dat de Award Duurzaam Ondernemen dit jaar in het teken van agribusiness staat? In totaal telt Medemblik ruim 700 agrarische bedrijven, die werk bieden aan 3700 mensen. Dit komt neer op bijna 20 procent van de totale werkgelegenheid van Medemblik. Daarnaast heeft Medemblik de grootste hoeveelheid agrarisch terrein van de hele regio. Niet zo gek dat de agribusiness een belangrijke pijler is voor de Medemblikker economie. De bloembollen, zaden en groente welke in Medemblik verbouwd worden gaan de hele wereld over.

Award
Genoeg redenen dus om de Award Duurzaam Medemblik uit te reiken aan een agrarisch bedrijf. De winnaar krijgt de award mee naar huis én hij mag het logo van Duurzaam Medemblik voeren. De uitreiking vindt dit najaar plaats. De spelregels en een inschrijfformulier staan op http://www.medemblik.nl/ onder het kopje Duurzaam Medemblik. Aanmelden tot 10 oktober via miranda.laan@medemblik.nl.

Winnaars
Eerdere edities werden gewonnen door Floattech/ESTechnologies (2012) en Vitasys (2013). FLoattech/ESTechnologies ontwikkelde een batterij die nauwelijks capaciteitsverlies kent en zeer snel kan worden opgeladen. Vitasys onderscheidt zich met het aanbieden van een digitale infrastructuur aan klanten, waardoor er minder autokilometers en minder CO2 worden aangemaakt.

Duurzaam Medemblik
Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Want energiebesparing leidt tot geldbesparing en levert een positief milieurendement op. De gemeente is ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen en succesvol ondernemen samengaan.