Let goed op binnenkomende facturen, het zou zomaar een spookfactuur kunnen zijn. Een bouwbedrijf in Zwaag ontving afgelopen week een spookfactuur voor niet geleverde activiteiten.

Het West-Friese bouwbedrijf ontving een factuur van InteGra BV uit Emmen. InteGra BV factureert kosten voor een HTML-check (€ 9,-), Contentanalyse (€ 9,-), Zoektermverwerking (€ 9,-) en een Eenmalige Zoekmachine Optimalisatie (€ 199,-). De totale factuur komt uit op een bedrag van maar liefst € 321,86 (inclusief btw) en het bouwbedrijf wordt vriendelijk verzocht dit bedrag binnen 8 dagen over te maken op het rekeningnummer van InteGra BV. Het bouwbedrijf had echter geen gebruik gemaakt van deze diensten van dit bedrijf en zette zijn vraagtekens bij de factuur.
‘Beheer van onroerend goed’
Uit een korte zoektocht op internet blijkt dat InteGra BV gevestigd is aan de Albatrosstraat 6 te Emmen. De belangrijkste activiteit van het bedrijf zou ‘Beheer van onroerend goed’ moeten zijn, wat niet echt te maken lijkt te hebben met de gefactureerde activiteiten. De redactie van Westfriese Zaken probeert het bedrijf te bellen via het opgegeven telefoonnummer, maar krijgt meerdere malen de niet gepersonaliseerde voicemail.
Meerdere ‘gedupeerden’
Op internet zijn al meerdere ‘gedupeerden’ die de spookfactuur van InteGra BV hebben gekregen te vinden. Zelfs een vijftienjarig meisje heeft de factuur van € 321,86 voor zoekmachine optimalisatie ontvangen. Controleer al uw facturen dus goed en zorg dat u niet de dupe wordt van deze oplichtingspraktijken.