DE GOORN – Afgelopen weekend vond in de Goorn de Westerkoggeflora plaats. De organisatie spreekt van een succes. ‘We kunnen terugkijken op een geslaagd weekend,’ vertel Danielle van der Peet van Westerkoggeflora aan de redactie van Westfriese Zaken.

Met de Westerkoggeflora willen de organisatie en de deelnemende bloembollenkwekers collectief de tulp onder de aandacht brengen. ‘Het mooiste product van Nederland,’ aldus de organisatie. En dat is goed gelukt. De show trok maar liefst 5000 bezoekers, zo’n 1000 meer dan voorgaande edities.

Op donderdagavond 30 januari werd de show door Sonja Bakker voor genodigden geopend. Tijdens de opening werden de prijswinnaars bekend gemaakt. De overall winnaar was Ted van der Gulik uit Grosthuizen, hij was tevens de winnaar van de eerste groep. Winnaars in groep 2, 3 en 4 waren respectievelijk J.W. Reus, Ton van der Lee, en W.B. Reus, allen afkomstig uit de Goorn. Dit jaar werd ook voor de tweede keer het jongerenklassement georganiseerd. Twilight Tulips won de eerste prijs in deze categorie. ‘Volgens de jury moeten de ouderen oppassen voor de kwaliteit van de jongeren, want de jongeren worden steeds beter,’ vertelt Daniëlle.

Vrijdag 31 januari werd de show geopend voor het publiek en werd de schoolwinnaar bekend gemaakt. ‘Elk jaar wordt er een wedstrijd georganiseerd onder de basisscholen. Deze krijgen een maand van tevoren een aantal tulpenbollen toegestuurd, en wie de beste tulp heeft, wint de prijs.’

Ook zaterdag en zondag trok de flora veel bezoekers. Deze dagen hielden tevens twee agrarische bedrijven open huis, ook deze wisten veel bezoekers te trekken. ‘Al met al was de flora zeer geslaagd, er was genoeg animo en we hebben veel positieve reacties ontvangen.’