KOGGENLAND – Gemeente Koggenland krijgt toch een zondagsopenstelling, dit besloot de gemeenteraad van Koggenland afgelopen week. Welke zondagen dit zijn en hoe de openingstijden er precies uit gaan zien, wordt nog nader bepaald.

Aanvankelijk wilde het college alles bij het oude laten, maar onder druk van de raad, is anders beslist. De ondernemers krijgen dertien zondagen per jaar ontheffing van de winkeltijdenwet. De zondagsopenstelling werd ondersteund door de fracties van CDA, VVD, (OK)é Partij, Welzijn Koggenland en Gemeentebelangen Koggenland. De Partij van de Arbeid stemde tegen de zondagsopenstelling.

‘Wij vinden het aan de ondernemer en niet aan de gemeente om te beslissen of een winkel open of dicht is. Wij moeten niet op die stoel van de ondernemer gaan zitten, met andere woorden het is aan de ondernemer om te beslissen of zij wel of niet op zondag open zijn’, stelt Caroline Schipper van de VVD. ‘Wij worstelden met het feit om het helemaal vrij te laten en we vinden dit amendement een goede tussenoplossing daarvoor’, aldus Jim Mollet (OK)é Partij.