Onpartijdig advies van de expert

Als ondernemer kun je wel een klankbord gebruiken. Iemand die met je meedenkt en advies geeft. Zodat je met een gerust hart je bedrijf kunt starten, uitbreiden of overdragen. Het Ondernemersklankbord (OKB) is er voor en door ondernemers, met vrijwillige adviseurs door heel Nederland en áltijd in de buurt. Dit jaar zelfs gratis!

Het OKB begeleidt al sinds 1980 ondernemers in het MKB in alle fases van hun onderneming. Alle adviseurs die zijn aangesloten hebben zelf ervaring als ondernemer en een professionele kijk op zaken. Ze doen dit vrijwillig, uit liefde voor het ondernemerschap en om jou verder te helpen.
Het is fijn als iemand met je meedenkt die weet wat belangrijk is. Ook in moeilijke tijden. Zo kan een klankbordtraject van OKB in 2 van de 3 gevallen zelfs een faillissement voorkomen. OKB is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Ze bieden je een luisterend oor en nemen mogelijke zorgen weg. Empathie, respect, onbaatzuchtigheid, deskundigheid en integriteit zijn de leidende principes.

Klankbordtrajecten

Begeleiding door een adviseur van OKB gaat via klankbordtrajecten van een half jaar. In die periode word je persoonlijk begeleid door een adviseur die bij jou in de buurt zit. Zo krijg je persoonlijke adviesgesprekken en profiteer je van de relevante kennis van een ervaren sparringpartner. Normaliter kost een klankbordtraject € 200,-; in 2023 is het zelfs gratis. Je kunt een traject aanvragen via ondernemersklankbord.nl. Vervolgens matchen zij jou met een adviseur die bij jou en je vraag past. Binnen 2 werkdagen neemt jouw regioteam contact met je op.

Nieuwe adviseurs

Stichting OKB is op zoek naar nieuwe adviseurs. Oud-ondernemers die hun kennis en ervaring graag delen met (door)startende ondernemers of ondernemers die op een kruispunt staan met hun bedrijf. Als adviseur begeleid je diverse ondernemers per jaar. Je komt terecht in een leuk netwerk met ondernemers uit heel Nederland en er zijn regelmatig events en webinars waaraan je kunt meedoen. Dus spreek jij de taal van de ondernemer en kun je je goed inleven? Heb jij bewezen kennis en ervaring die je graag inzet voor een andere ondernemer? Neem dan voor de regio Noordwest-Holland contact op met Jos Kaarsemaker via jos.kaarsemaker@ondernemersklankbord.nl.

Kijk voor meer informatie over OKB en het werk dat ze doen op ondernemersklankbord.nl.