Vader Cees en zoon Roy van der Pouw hadden een langgekoesterde droom: samen ondernemen. Deze maand precies 5 jaar geleden werd dit werkelijkheid. Toen werd PAVO Advice B.V. ingeschreven bij de KVK. In de jaren die volgden zette het bedrijf grote stappen op het gebied van HR-advies én -uitvoering bij bedrijven in onze regio en daarbuiten.

PAVO is Spaans voor pauw, wat natuurlijk refereert aan de achternaam van de oprichters. PAVO Advice richtte zich in het begin vooral op recruitment. Die focus veranderde toen Roy een trend zag in de markt: “Het begon mij op te vallen dat de kwaliteit van het personeelsmanagement regelmatig ondermaats was. Het lukte organisaties niet om hun personeelszaken gestructureerd op te zetten of actueel te houden. We wilden deze ondernemers helpen door hen hierin te ontzorgen. Een sprong in het diepe destijds, met een fantastisch resultaat.”

Meebewegen met de klant

In 5 jaar tijd is PAVO uitgegroeid tot een serieus bureau met 14 mensen op de loonlijst, waarvan 8 HR-specialisten en 4 recruiters. Iedereen beschikt over een goede dosis werkervaring. In het huidige kantoor aan de Marowijne is er plek om door te groeien tot 25 medewerkers, daar stopt het voor PAVO niet. Cees: ‘Ons team is jong van geest en ambitieus. We denken graag mee en nemen initiatief. Onze diensten sluiten altijd aan op de behoefte van de klant. Met ons maatwerk HR-abonnement kunnen bedrijven op ons rekenen bij iedere uitdaging op personeelsgebied, inhouse of op afstand. We bewegen soepel mee in projecten en waar nodig kunnen onze professionals bij bedrijven werken als flexibele HR-afdeling.’

Adviseren én uitvoeren

“De toegevoegde waarde van PAVO HR zit hem in het feit dat we zowel de adviserende als de uitvoerende partij zijn. Nadat in overleg met het management een personeelsbeleid gevormd is, implementeren we dit ook binnen het bedrijf,” vertelt Yvonne Dekker, manager van het HR-team. “We zijn er om te sparren, mee te denken én uit te voeren. We nemen onze klanten mee in de oplossing. Zij hebben altijd één vast aanspreekpunt. Daarachter zit een gevarieerd team van professionals met ieder hun eigen expertise. We zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en regelgeving in ons vakgebied. De Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is bijvoorbeeld al lange tijd actueel en met nadruk benoemd door de overheid. Als bedrijf ben je verplicht om arbeidsrisico’s af te dekken, daar is de RI&E de basis voor. In de praktijk vinden ondernemers dit niet altijd even eenvoudig. Wij ondersteunen hen met advies en het inrichten van de RI&E.”

Leren en ontwikkeling

“Goed geïnformeerde en opgeleide medewerkers zijn van levensbelang voor een gezond bedrijf. Zo heeft PAVO HR bij verschillende opdrachtgevers een digitaal inwerkprogramma opgezet voor nieuwe medewerkers. Hiermee is ook de kennis binnen het bedrijf geborgd. Het inwerken van nieuwe medewerkers kost veel tijd. Met een goed ingericht systeem ligt dit proces grotendeels vast en is het minder afhankelijk van de beschikbaarheid van collega’s en weet je zeker dat alle onderwerpen zijn behandeld. Zo wordt in de fase na ondertekening van het arbeidscontract en vóór de eerste werkdag al contact onderhouden met de nieuwe medewerker. Dit draagt bij aan een vliegende start. In deze digitale onboarding is ook het personeelshandboek opgenomen en andere belangrijke onderwerpen zoals veilig werken op de werkvloer en psychosociale arbeidsbelasting. Naast aandacht voor de nieuwe medewerkers, is binnen de opzet ook een jaarlijkse cyclus opgezet om de bestaande medewerkers op de hoogte te houden over o.a. veiligheid en gezond werken.

Herkenning en vertrouwen

Cees: ‘We werken voor prachtige bedrijven uit de regio, zoals Polytechniek, BabyPlus, Loos Cacao, Gilles, Van den Berg Installatietechniek, Klaas Puul en Jos Bouwhuis. Wat ons opvalt is dat de cultuur in die bedrijven sterk lijkt op die binnen PAVO. Je merkt dat hierdoor sneller die klik met de klant ontstaat. Juist doordat we op dezelfde manier denken spreken we dezelfde taal. Daardoor voelen we onze klanten feilloos aan. Dat draagt bij aan een succesvolle samenwerking.’

Herken jij je in ons verhaal? Wil je meer weten over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Ga naar www.pavohr.nl