De gezelligste tijd van het jaar komt eraan. De Hoornse lokale ondernemers en organisaties hebben weer genoeg leuks in petto voor de ‘Beste binnenstad van het jaar’ (Elsevier Weekblad). Etalages schitteren in de donkere dagen en de straatverlichting begroet de bezoekers van de stad. Kom shoppen, duik de horecazaken in voor een kop warme chocomel én geniet van culturele hotspots in de stad.

In december genieten we van de feestdagen, de extra superkoopzondagen met leuke activiteiten, de schaatsbaan op de Roode Steen en wordt winkelen nóg leuker met de Kerstmarkt op zondag 18 december.

De pakjesboot is in aantocht

Het seizoen wordt dit jaar weer geopend met de gezellige Sinterklaasintocht. Op zaterdag 12 november zal menig kinderhart sneller kloppen. De schoentjes worden weer gezet, verlanglijstjes gemaakt en wortels massaal ingeslagen. De Sint is in aantocht! Om 11.00 uur arriveert Sinterklaas met zijn pieten in de haven van Hoorn, waar hij de pakjesboot vakkundig zal aanmeren om de enthousiaste bezoekers te begroeten. Daarna zal de Sint op zijn paard de route vervolgen door de binnenstad. Op verschillende plekken in de stad worden korte stops ingelast en zijn er gezellige activiteiten op de Roode Steen. De intocht eindigt in de Noorderkerk. Daar worden feestelijke activiteiten georganiseerd om nog een laatste glimp van de goedheiligman op te pikken voordat hij aan de slag gaat met alle verlanglijstjes. De Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door Berend Botje, gemeente Hoorn en Hoorn, echt mooi. Samen maken we er een onvergetelijke middag van voor jong en oud. Wil jij als ondernemer of organisatie volgend jaar ook een rol spelen bij de intocht? Neem dan contact op via evenementen@oshhoorn.nl.

Terugblik: Hoorn ‘Beste binnenstad’ Dit jaar werd het historische stadshart van Hoorn door Elsevier Weekblad uitgeroepen tot ‘Beste binnenstad’. Een prachtig compliment waar inwoners, ondernemers en organisaties jarenlang hard voor hebben gewerkt. Volgens het blad beschikt Hoorn over de perfecte combinatie van rust, ruimte, een aantrekkelijk historisch centrum en is de stad ‘woonaantrekkelijk’. Hoorn biedt voor inwoners ‘optimaal vertier en gemak’. Uiteraard hopen we dat ook voort te kunnen zetten in 2023. Een mooi streven en tevens voornemen voor het nieuwe jaar!

Oproep: Sfeervolle Kerstmarkt zoekt ondernemers en acts

Vanaf eind november openen ondernemers en horeca iedere zondag hun deuren voor het winkelend publiek. De extra superkoopzondagen worden afgesloten met de sfeervolle kerstmarkt op zondag 18 december. Daar vind je maar liefst 150 winterse marktkramen van onder andere lokale ondernemers en enthousiaste makers. Hoorn wordt volledig ondergedompeld in de kerstsfeer. Maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Wil je een kraam huren? Meld je aan via evenementen@oshhoorn.nl. Geen kerstmarkt zonder muziek, dans, theater of andere gezellige acts. Geef jij een gouden randje aan de kerstmarkt? Meld je aan via evenementen@oshhoorn.nl.

Wij zoeken uw bedrijf voor de IJsbaan in Hoorn!

Achter de schermen, wordt er alweer ruim een half jaar hard gewerkt, om de Parket Floors IJsbaan op de Roode Steen te laten herrijzen! De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat het de afgelopen 2 jaar wel teleurstellend was dat het niet door kon gaan, want we hadden immers genoeg sponsors die bereid waren gul te doneren! Alle ingrediënten leken aanwezig, en in eerste instantie was het belangrijk, dat we grotendeels uit de kosten waren. Het is toch een beste puzzel, om alles op zijn plek te laten vallen, en met name financieel. Hoe dan ook, de schouders zijn er dit jaar weer onder gegaan!

Een maand zo’n baan plaatsen is een aanzienlijk bedrag, en dat probeer je dan grotendeels terug te halen via de ondernemers. We zoeken dus ook zeker nog wel een aantal sponsors, want laten we eerlijk zijn, zonder de sponsors, komt die baan er gewoon niet. Als je sponsort, krijg je ook het een en ander terug natuurlijk. Om te beginnen kun je een meter boarding afnemen, zodat je een maand lang zichtbaar bent. Frank Wiese: ‘’je zult natuurlijk als ondernemer niet direct geld terug halen uit je reclame uiting, maar misschien is het ‘image’ wel belangrijker. Je geeft toch een signaal af, dat je de stad zo’n ijsbaan gunt’’. De andere ondernemer en tevens organisator, ook al vanaf het begin betrokken, Asher van den Anker: ‘’het blijft natuurlijk een genot, om op zo’n uniek plein, die blije kindertjes te zien schaatsen’’.

Je kunt niet anders dan concluderen dat de binnenstad behoefte heeft aan zoń ijsbaan. Het is echt heel hartverwarmend om in januari al de eerste sponsors te kunnen noteren. Toen vorig jaar bleek dat de ijsbaan niet doorging, kwamen ook de eerste reacties van de sponsoren, die aangaven, ´volgend jaar zijn we weer van de partij hoor´. Dat geeft een fijn gevoel. Zoals het er nu naar uitziet, gaat de ijsbaan door. Tenminste, als die laatste paar sponsors zich nog even melden!

HELPT U MEE, OF WILT U MEER INFORMATIE? NEEM DAN EVEN CONTACT OP MET TAKO REM VIA 06 33925909 OF STUUR EEN MAIL NAAR TAKOREM@HOTMAIL.COM.