Om de binnenstad van Hoorn aantrekkelijk te maken voor ondernemers zullen er minder regels en meer ondersteuning moeten komen. In de serie over de binnenstad van Hoorn is deze keer Linne van Straten aan het woord. Linne onderneemt al vele jaren in West-Friesland en startte daarbij in september 2020 Haai2Go.

Wat is je relatie met Hoorn?

Sinds mijn achttiende woon ik al in de binnenstad van Hoorn. Tijdens mijn studie heb ik altijd in de horeca gewerkt en Hoorn is sindsdien echt mijn stad geworden. Het ons kent ons, de cultuur, de aanwezigheid van de historie van de VOC, de Roode steen en de haven zijn maar enkele facetten waarom ik zo van Hoorn hou.

Hoe ziet een mooie binnenstad er voor jou uit?

Levendig! Er moet wat te doen zijn in de stad. Gelukkig wordt er veel georganiseerd en hopelijk komt dat ook weer terug na de lockdown. De Hoornse Straatjes is een geweldig voorbeeld van ondernemers met hart voor hun zaak. Jammer genoeg is er nu veel leegstand in de grote winkelstraten, hopelijk trekt het binnenkort weer aan. We hebben diversiteit nodig in de stad.

Op welke manier zet jij je in voor de stad?

Ik ben lid van diverse ondernemersverenigingen. Daarnaast doen wij met Haai2Go actief mee aan sponsoring en activiteiten om initiatieven te stimuleren en ondersteunen. We moeten het samen doen is mijn motto. Elkaar ondersteunen waar het kan. Daarom kopen wij ook lokaal om ondernemers in de binnenstad van Hoorn te helpen.

Wat betekent jouw bedrijf voor Hoorn?

We zien dat onze ruime openingstijden (7 dagen in de week van 08:00 tot 18:00 uur) enorm gewaardeerd worden door de inwoners. Voor je werk even een koffietje, een vers gebakken croissant of een gezond ontbijtje halen is erg geliefd. Veel mensen uit de buurt komen ook graag voor een gezellig praatje en nemen het mee in hun dagelijkse loopje. Daarnaast hebben we een groot assortiment ‘gezonde’ taartjes (gluten-, suiker- en lactosevrij), vega(n) producten en kunnen alle speciale koffies gemaakt worden met keuze uit 5 lactosevrije melksoorten. Hierdoor zijn we flexibel en willen we een menu aan kunnen bieden aangepast aan verschillende allergieën en wensen.

Wat is het mooiste compliment dat je van een klant gekregen hebt?

Dat we binnen zes maanden al een vaste klantenkring hebben opgebouwd voelt als een groot compliment. Daarnaast is mij een bijzonder moment in de winkel altijd bijgebleven. Een moeder in de winkel zei ooit eens hoe fijn ze het vond dat ze eindelijk eens knap de verjaardag van haar zevenjarige kind kon vieren. Door een zware allergie was het voor haar zoon niet mogelijk om taart te eten. Onze taartjes waren de eerste taartjes die hij mocht eten. Hartverwarmend!

Waar ben je het meest trots op binnen jouw onderneming?

Dat we een geweldig team hebben met leuke, spontane en enthousiaste mensen die iedere dag hun uiterste best doen om het onze klanten naar de zin te maken. We zijn vanaf de start in september 2020 al een Grab&Go en ondanks rustige periodes op straat door de lockdown staan wij achter onze missie en visie.

Waar zie jij een mooie kans voor de binnenstad van Hoorn?

Om de binnenstad van Hoorn aantrekkelijk te maken voor ondernemers zullen er minder regels en meer ondersteuning voor hen moeten komen. Dan krijg je een aantrekkelijke en gezonder ondernemersklimaat en zullen er meer ondernemers durven te investeren in een bedrijf. Hierdoor houd je de stad levendig.