Als gevolg van de coronacrisis is het contract van de reclamebelasting met een jaar verlengd tot 31-12-2021. Dat betekent dat er tijd is ontstaan om goed na te denken over het vervolg en welke grondslag daarbij wenselijk is. De aankomende maanden moet blijken wat alternatieve heffingsmethoden voor consequenties hebben op de premies. De planning is om voor de zomer 2021 duidelijkheid te hebben en, samen met de gemeente, een besluit te nemen over de voortgang.

Ondertussen zijn er binnen de gemeenteraad van Hoorn vragen gesteld over de besteding van de reclamegelden. Enkele partijen hadden daar een mening over en stelden voor de regie en uitvoer van de besteding in handen van de gemeenteraad te leggen…

Daar is de HOC het dus niet mee eens, want geld VAN de ondernemers is VOOR de ondernemers! Waarbij de opbrengsten van bijvoorbeeld de bedrijventerreinen ook terugvloeien naar de bedrijventerreinen. En de opbrengsten uit de binnenstad terugvloeien naar de binnenstad. Eerlijker kunnen we het niet maken! Nu zijn er vast wel ondernemers die vinden dat opbrengsten anders gebruikt kunnen worden. Prima, goede ideeën zijn altijd welkom. In dat geval kan je je idee bespreken met het bestuur en leden van de ondernemersvereniging waarvan je lid bent. Dit standpunt hebben we namens de HOC gepresenteerd tijdens een informatieve sessie met de gemeenteraad van Hoorn op donderdag 4 februari jl.. Een sessie waarbij alle ondernemersverenigingen van Hoorn eenduidig waren in hun standpunt, de reclamebelasting: VAN ondernemers VOOR ondernemers!