In mei 2019 is het projectteam WBGroen gestart. Een project waarin diverse duurzame initiatieven gericht op ondernemers in de regio Westfriesland zijn gebundeld. Nu medio 2020 zijn er meerdere groepen gevormd op bedrijventerreinen met ieder een ambassadeur. Nog niet aangesloten leden worden opgeroepen om een korte vragenlijst in te vullen.

Om de toekomstige activiteiten van WBGroen nog beter op de wensen van ondernemers aan te sluiten, willen wij ondernemers in Westfriesland vragen onderstaande vragenlijst in te vullen. Het zijn maximaal 7 vragen en neemt in totaal nog geen 5 minuten van uw tijd in beslag. Invullen kan indien gewenst anoniem; ons.wf/wbgroenvragen

Bedrijventerrein Krabbersplaat, Schepenwijk en Ketelwaal (Enkhuizen)
In Enkhuizen hebben inmiddels ruim 23 bedrijven aangegeven positief geïnteresseerd te zijn. Deze bedrijven krijgen binnenkort meer informatie over een uitgebreide energiescan. Door de grote interesse en bijdrage van subsidies kunnen deze kosten zeer laag blijven. Dit advies is onafhankelijk en verplicht tot niets, maar biedt wel inkoopvoordelen van 10-25%. Het bedrijf krijgt dus veel kennis aangeboden en er wordt ze veel werk uit handen genomen.

Bedrijvenpark A7West (Nibbixwoud)
Bij Bedrijvenpark A7West in Nibbixwoud, voorheen Overspoor, zijn op dit moment circa 20 ondernemers actief binnen WBGroen. Hans Boukens is de ambassadeur. “We hebben een werkgroep van ondernemers gevormd die de diverse mogelijkheden uitzoekt om te verduurzamen.” Ondernemers kunnen zich aansluiten als passief of actief lid. Daarbij horen geen verplichtingen, maar maakt het verduurzamen wel een stuk makkelijker. 

Bedrijventerrein De Veken (Opmeer)
Op bedrijventerrein De Veken in Opmeer is ook een collectief duurzaam initiatief gestart onder de vlag van WBGroen. Hier is men nog volop in het proces van werving van bedrijven. De al aangesloten bedrijven deden dit omdat deze bedrijven weten dat ze al verplicht zijn of straks verplicht worden om energiemaatregelen te treffen. Zij hoeven het wiel niet zelf uit te vinden.  

Bedrijventerrein Westfrisia en Oude Veiling (Zwaag)
Op dit bedrijventerrein is geen werkgroep aanpak, maar een aanpak via de ECWF. Recent zijn via een nieuwsbrief en een radio show met daarbij twee Hoornse wethouders aandacht besteed aan dit initiatief. Dit heeft geresulteerd in de eerste aanmeldingen.

Bedrijvengroep WFO (Zwaagdijk-Oost)
Op het bedrijventerrein zijn inmiddels vijf ondernemers actief bezig met het programma van WBGroen. Een daarvan is voorzien van zonnepanelen en een warmte pomp. Deze (en nieuwe leden) hoeven niet in kennis te investeren om te verduurzamen en kunnen installaties laten plaatsen door gerenommeerde installatie bedrijven.

Meer over WBGroen en de contactpersonen per bedrijventerrein kijk op: ons.wf/wbgroenjuli