HOORN – PostNL sluit niet uit dat postbezorgers binnenkort nog maar drie dagen per week de post rondbrengen. Een Europese richtlijn verplicht het bedrijf nu nog minimaal vijf dagen per week tot bezorging. Maar de Europese Commissie heeft onderzoek gedaan naar een soepelere postrichtlijn. Dat meldt het AD op gezag van een Europarlementariër. Westfriese Zaken sprak met Business Post om te vragen of zij kansen zien nu PostNL de postbezorging waarschijnlijk laat inkrimpen.

‘Wij zien hier wel kansen in’, vertelt Daniël van Essen van Business Post aan Westfriese Zaken. ‘Wij blijven tot nader orde van dinsdag tot en met zaterdag bezorgen. De toekomst zal moeten uitwijzen of dit zo blijft. Maar vooralsnog bezorgen wij zes dagen. Wanneer potentiële klanten 24-uurs post willen handhaven, zijn wij wellicht een goede partner voor hen. Ik denk dat daar voor ons nog een slag te maken is.’

PostNL bevestigt dat het bedrijf overgaat op postbezorging van ‘vier of misschien zelfs drie dagen’ per week ‘als de EU het toelaat’, aldus een woordvoerder van PostNL. Voor rouw en medische post zal een uitzondering worden gemaakt. Sinds begin dit jaar levert PostNL al geen post meer op maandag.