HOORN – De kersverse winnaars van het 23e Westfries Ondernemersgala zijn bekend! Terwijl buiten de regen tegen de Hoornse schouwburg tikte, werden de winnaars van de drie toonaangevende regionale ondernemersprijzen één voor één bekendgemaakt. De avond, waarbij de presentatie in handen was van Pernille la Lau, was één groot feest.

Rabobank Publieksprijs
Ruim 800 ondernemers en overheidsvertegenwoordigers waren getuige van de uitreiking van drie toonaangevende regionale prijzen: de Rabobank Publieksprijs, de WBG Runner UP prijs en de Ondernemingsprijs Westfriesland Méér. Uit handen van Arjen Smits, directeur zakelijke relaties van de Rabobank Westfriesland-Oost, ontving Joeke van der Mei van Dorcas de Publieksprijs. Sinds 1980 werkt Dorcas vanuit Andijk aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa en Afrika.

WBG Runner UP prijs
De WBG Runner UP prijs werd dit jaar voor de elfde keer uitgereikt. Winnaar van de WBG Runner UP prijs werd ICTZ uit Hoorn. Dit bedrijf helpt, zoals de jury in het juryrapport vermeldde, de zorgsector ontzorgen. Of het nu gaat om het Elektronisch Patiënten Dossier, het hosten en monitoren van beveiligde ICT-omgevingen, het geven van workshops of het bedenken van innovaties, ICTZ kan het allemaal. De prijs, een sculptuur van kunstenares Els Mondt uit Zwolle, werd door directeur Ariën Vestering onder luid applaus in ontvangst genomen.

Ondernemingsprijs Westfriesland Méér
Directeur Hans Stam, van Rolan Robotics uit Zwaag ontving uit handen van juryvoorzitter Jan Franx, de 23e Westfriesland Méér Ondernemingsprijs. ‘Rolan Robotics is met meer dan 700 geleverde robotsystemen één van de grootste spelers in de Benelux op her vakgebied’, aldus de jury. In 2008 won het bedrijf al de WBG Runner UP prijs. Rolan Robotics neemt de eretitel ‘Westfriese Onderneming van het jaar’ over van R & R Mechatronics B.V. uit Zwaag.