ZWAAGDIJK – Afgelopen week is Sietze Alkema van Omnyacc GoesDeen uitgeroepen tot Financieel Planner van het Jaar 2014! Op het PFP-forum, het landelijke evenement voor de financiële professional, is de prijs aan hem uitgereikt. Sietze Alkema is als financieel planner en fiscalist werkzaam bij de vestigingen Zwaagdijk en Heemstede.

In de eerste ronde moesten de financieel planners een viertal stellingen juist beantwoorden. In deze ronde zijn er veel gegadigden afgevallen. De overgebleven deelnemers kregen vervolgens een casus toegestuurd. Van alle honderden inzendingen is Sietze degene die de opgegeven casus het best heeft uitgewerkt volgens de vakjury. ‘Ik heb aan deze verkiezing meegedaan zonder dat ik dat iemand verteld had. Het leek mij leerzaam en ik hoopte natuurlijk dat ik de prijs zou winnen. Een heel weekend heb ik mij op kantoor opgesloten en heb ik hieraan gewerkt. Ik heb mij in de uitwerking, naast de inkomens- en estateplanning, met name ook gericht op de analyse en de advisering betreffende de opbouw van het vermogen. En dat heeft, begrijp ik, met name de doorslag gegeven.’

Al vijftien jaar lang organiseert de Stichting Persoonlijke Financiën de verkiezing Financieel Planner van het Jaar. Dit is een onafhankelijke prijs voor financieel planners waarbij vakmanschap en communicatievaardigheden worden getest en bekroond. Sietze Alkema heeft naast de roem een reis gewonnen naar het wereldwijde congres over financiële planning in Seattle.