REGIO – Goed nieuws voor de Nederlandse reis- en toerismesector. Naar verwachting groeit deze sector dit jaar met 2,6 procent. Dit zegt World Travel & Tourism Council (WTTC) in een rapport.

De reis- en toerismesector was vorig jaar goed voor 35,6 miljard euro aan bestedingen. Dit is 5,9 procent van het bruto binnenlands product. Ruim 763.000 mensen werken in deze sector, wat neerkomt om 10,5 procent van de totale werkgelegenheid. Indirecte werkgelegenheid is hierin meegeteld. In de sector werd afgelopen jaar 3,1 miljard euro geïnvesteerd. Naar verwachting stijgen deze investeringen aankomend jaar met 6,3 procent.

De organisatie zegt dat de cijfers in het rapport het economische en sociale gewicht van de reis- en toerismebranche onderstrepen.  David Scowsill, WTTC-topman, stelt dat 2013 voor de hele sector een succesvol jaar was. ‘De reis- en toerismesector groeide voor het vierde jaar op rij, vooral geholpen door een sterke vraag van internationale reizigers. De bestedingen van deze internationale reizigers stegen wereldwijd met 3,9 procent tot 1,3 biljard dollar op jaarbasis, en met meer dan 10 procent in Zuid-Oost-Azië.’ De WTTC publiceert elk jaar een economische analyse van de impact van de reis- en toerismebranche in 184 landen.