De groothandel Biocare Products staat voor biologische cosmetica en duurzame producten voor het hele gezin. Bij Biocare Online vindt de consument artikelen die verantwoord zijn voor mens, dier en milieu én wordt die voorzien van professioneel advies. De webwinkel heeft een gemiddelde klantbeoordeling van een ruime 9!

In 2019 behaalde Biocare Products met het product Superbee een notering in de landelijke KVK Innovatie Top 100 van mkb-bedrijven. Een levend bewijs van de mooie groei die het bedrijf van Suzanne Smal en haar man Erik in korte tijd doormaakte. In 2014 zijn zij hun bedrijf letterlijk vanaf de zolder gestart. Inmiddels zijn zij drie locaties verder en bedienen zij zo’n 167 verkooppunten met meer dan 450 “deuren”.

Suzanne is van origine huidtherapeute. Toen haar zoon te kampen kreeg met voedselallergieën en ernstige eczeem, leerde zij de kracht van biologische huidverzorging kennen. De oplossing schuilde namelijk in onder meer het gebruik van natuurzuivere producten.

Innovatieve producten

Het is het doel van Biocare om zoveel mogelijk mensen te bereiken en hen bewust te maken van hetgeen de natuur te bieden heeft. Dat de missie van het jonge, enthousiaste team is geslaagd, blijkt onder andere uit het exclusieve distributeurschap voor de Benelux van maar liefst zeven merken. Suzanne: ‘Bij ieder merk dat wij importeren, zijn wij verantwoordelijk voor de verkoop, distributie en marketing. Wij organiseren PR events, staan op B2B beurzen, geven producttrainingen en workshops voor consumenten. Onze zintuigen staan voortdurend op scherp om innoverende artikelen te introduceren. Wij waren bijvoorbeeld de eerste distributeur die de menstruatiecup op de markt zette. Hetzelfde geldt voor de Superbee beewraps: het duurzame alternatief voor plastic folie. Een zekere vorm van pionieren is ons dus op het lijf geschreven. Wat wij echter nooit uit het oog verliezen, is het streven om de consument bewust te maken van verantwoorde en gezonde keuzes. Op deze manier werken wij stap voor stap aan een betere wereld van cosmetica en lifestyle.’

Glunderend van trots

Niet alleen de klanten zijn lovend over Biocare Online. Ook topmodel Kim Feenstra staat achter de werkwijze en producten van het jonge bedrijf uit Opmeer. Zij wordt de namelijk ambassadeur van het vegan make-up merk INIKA dat Biocare op de markt brengt. Ook staat er een samenwerking met Art of Colors Hoorn & Amsterdam in de startblokken. De studenten van deze gerenommeerde vakopleiding in visagie mogen gaan werken met vegan make-up. De nominatie voor prestigieuze ondernemersprijzen zien Suzanne en haar team als kroon op hun werk. ‘Bij de MKB Export Award zitten we bij de laatste negen deelnemers. Ook lopen we al weken te glunderen van trots vanwege de nominatie voor de WBG Runner Up Prijs! Wij hebben ons hier niet zelf voor opgegeven, het zou natuurlijk geweldig zijn als wij die prijs in de wacht slepen. Dat ik ooit de stap heb gezet om ondernemer te worden en anno 2020 samen met geweldige mensen dit bedrijf run, voelt überhaupt als een overwinning.’

www.biocareonline.nl