De 706 Seating Group bedient ondernemers en bedrijven, zorg en horeca, thuiswerkers in dé perfecte (bureau)stoel. Sinds december 2019 is de groep neergestreken op het duurzame bedrijventerrein Zevenhuis, om haar inzet voor maatschappelijk verantwoorde ondernemen te onderstrepen. Zelfs corona inspireerde tot nieuwe initiatieven.

Esther Herber-Zey is, samen met haar man Bob, trotse eigenaar van 706 Seating Group. Het begon allemaal dertien jaar geleden met het idee dat ‘goed zitten’ toch beter en vooral goedkoper moest kunnen. Zonder al te veel ondernemerskennis staken de twee hun spaarcenten in 300 bureaustoelen, die ze naar prototype hadden laten vervaardigen in Taiwan: “Binnen een maand waren ze allemaal verkocht.”

Anno 2020 behoren er vijf bedrijven tot de 706 Seating Group: Chairsupply, Spindl, BenCamp, Sit-On en Sit and Move. Elk merk heeft eigen unieke modellen, karakter en doelgroep. Er wordt – via dealers – geleverd in maar liefst 28 landen wereldwijd. Directeur Erik Kramers is aangetrokken en ook zoon Colin (24) zit inmiddels in het familiebedrijf, waar nu zo’n vijftig mensen werken.

MVO in het DNA

Zoveel succes vroeg om een nieuwe locatie. Een groot energieneutraal pand verrees vorig jaar op Zevenhuis: “Dit past bij wat wij zelf willen uitstralen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA” vertelt Esther, “Wij gebruiken altijd al de beste en meest duurzame materialen en door middel van afritsbare hoezen kunnen we bekleding verwisselen. Bij onze Sit and Move collectie bieden we een end of life vergoeding, waarmee we de circulaire cirkel voor hergebruik sluiten.”

Gezond blijven werken

Het coronajaar heeft de groep niet tegengehouden om te blijven innoveren. Sterker nog, er zijn nieuwe ideeën uitgewerkt, die een positief effect hebben op onze leefwereld. “Overal waar onze stoelen worden afgeleverd, gaan de oude mee terug. Wij kijken ze na en vervangen wat nodig is. De reacties in heel Nederland zijn heel enthousiast, er is een grote doelgroep die kiest voor een gebruikte stoel. Is een stoel écht aan het einde van zijn leven, dan gaan alle materialen terug de cirkel in. Wij zijn hier heel gelukkig mee. Dit doen wij al langer, maar we hebben er nu voor gekozen om een nieuw pand speciaal voor deze collectie te bouwen.”

Wél nieuw is het initiatief PayforUse (www.payforuse.com), dat hieruit voortvloeide: “Wij proberen onze dealers altijd te ontzorgen. Ondernemers en werkgevers kunnen via onze dealers bureaus en bureaustoelen bestellen in abonnementsvorm. Ideaal ook voor thuiswerkende werknemers, die gezond willen blijven werken. De artikelen worden bezorgd op de gewenste datum en ook opgehaald naar wens. Al is het voor zeven dagen of drie maanden.. Besluit je bureau en stoel te houden, dan betaal je alleen de restwaarde. Geen rente, geen verborgen kosten, daar houden wij niet van.”

Zitten op plastic flessen

Een tweede bijzonder project is de samenwerking met Woven Bottles (www.wovenbottles.com): “Dit bedrijf vervaardigt hoge kwaliteit meubelstoffen van plastic flessen. Voor één stoel zijn wel 25 flessen gerecycled! Het is bovendien niet duurder. Dat is belangrijk voor ons, want we willen dat de klant keuze heeft, ook als het om duurzaam gaat.”

En zo maakt 706 Seating Group het verschil, en het einde is nog niet in zicht. “Wij pakken duurzaamheid graag op en maken het commercieel positief. Geen ingewikkelde verhalen, gewoon doen. Wij geloven in op jezelf blijven vertrouwen. Dat zie je terug in ons personeelsbeleid. We stimuleren onze werknemers om te kijken hoe ze het best tot hun recht komen. We bieden ze leertrajecten aan. Zonder een goed team om je heen, ben je nergens. Je kunt niet alles alleen. Het is goed om je plus- en minpunten te kennen en je persoonlijk te blijven ontwikkelen. Dat geldt voor ons ook.”

Zie ook www.706online.com, met een speciale inspiratiepagina voor nóg fijner werken.