‘Een bedrijf tot een succes maken is een kwestie van elkaar helpen’

Sinds Ysbrantsz haar deuren opende, ontvangt het boutiquehotel en restaurant niets dan lovende reacties. De culinaire rubriek Over de Tong in het NHD bekroonde het Chef’s Menu met een 9. De Telegraaf riep Ysbrantsz in het katern Vrij uit tot hotel van de week. Net als de nominatie voor de Van der Valk Publieksprijs, welverdiende waardering voor het gepassioneerde team dat de gasten dagelijks ultiem in de watten legt.

De welkome complimenten gaven ook een boost om door te zetten. Ysbrantsz startte in de moeilijkste periode die een ondernemer zich kan voorstellen. Toen de verbouwing van het historische pand aan de Roode Steen in Hoorn in volle gang was, ging het land voor het eerst in lockdown. Eigenaren Laura Luca en Marco Wohlken besloten ondanks de onzekere toekomst om door te pakken. Hun veerkracht en doorzettingsvermogen resulteerde in een plek met allure, waar je graag komt om je te laten omarmen door een en al sfeer en beleving.

Passie voor gastvrijheid

Veel levensgenieters maakten in coronatijd al kennis met de unieke kamers en de verfijnde keuken. ‘We probeerden zo goed mogelijk vooruit te denken door het hotel en het restaurant alvast op de kaart te zetten. We zijn de mensen die ons hebben gesteund door te komen logeren en te genieten van onze dinerboxen ontzettend dankbaar. Het maakte ook dat we meteen konden knallen op het moment dat we open mochten. Sinds eind januari draaien we voluit, zonder rekening te hoeven houden met welke maatregel dan ook. Dat voelt goed, net als de schouderklopjes die we ontvangen. We zijn Ysbrantsz gestart vanwege onze passie voor de horeca. De gasten zien genieten van het totaalplaatje dat we met het eten, drinken, het interieur en onze gastvrijheid neerzetten, is waar het ons én ons gedreven team allemaal om is te doen’, vertelt Laura bevlogen.

Hechte familiesfeer

Marco en Laura investeerden in hun team door de gepassioneerde vakmensen tijdens de lockdowns te behouden. Marco: ‘Iedere Ysbrander herken je aan de toewijding en de drive om verder te groeien. Verder hangt er hier een hechte familiesfeer, een factor die we heel belangrijk vinden en die naadloos aansluit op onze visie. We willen laten zien dat duurzaam, sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen rendabel kan zijn. Toen we besloten een nieuwe zaak te openen, wilden we het van begin af aan helemaal goed doen. Ons rijksmonument is duurzaam verbouwd, is gasloos, wordt verlicht met led licht en wordt verwarmd met warmtepompen. We hebben de samenwerking gezocht met fantastische West-Friese vakmensen. Ook nemen we graag initiatieven om mensen te steunen, variërend van een appeltaartjesactie voor Stichting Hartekind tot het verzorgen van een high tea in coronatijd voor de bewoners van Westerhaven. Een bedrijf tot een succes maken, is wat ons betreft een kwestie van elkaar helpen.’

ysbrantsz.nl