HOORN – Het postkantoor van De Huesmolen is onder voorbehoud verkocht. Dit staat op de website van PostNL real estate. Jos Kamminga (GroenLinks) bracht dit nieuws in de algemene raadcommissie in Hoorn, waar het voorstel aan de raad werd besproken om € 150.000 bij te dragen aan het dempen van de gracht, wat de eerste fase van het opknappen van het 30-jarige winkelcentrum is.

Het NHD schrijft dat Wethouder Ben Tap nog niet mag vertellen wie de koper is, maar wel dat het een partij is die actief is in de detailhandel. Het leegstaande postkantoor en tot op heden hoge aanschafprijs zijn een last voor de nieuwe ontwikkeling en het opknappen van het winkelcentrum De Huesmolen. Deen en Lidl en ook de gemeente Hoorn zijn al langere tijd in onderhandeling om tot een oplossing te komen voor het pand. Nieuwe ontwikkeling moet meer parkeerplaatsen en appartementen met winkels mogelijk maken, waaronder ook de uitbreiding voor de vestiging van Blokker.

De raad zal op 1 juli op basis van het dinsdag besproken punten over het voorstel om €150.000 bij te dragen in het dempen van de gracht waarschijnlijk positief instemmen. De vereniging van eigenaren waaronder de winkeliers dragen zelf €600.000 bij aan de totale kosten van €750.000. De verwachting is dat vanaf 15 augustus gestart wordt met de eerste werkzaamheden.

 

Bron: Westfrieslandinbedrijf.nl