REGIO – In het eerste half jaar van 2014 hebben payrollbedrijven 5% meer omgezet ten opzichte van het de eerste zes maanden van 2013. Dat blijkt uit de markmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-Marktmonitor.

De nieuwste cijfers bevestigen een doorgroeiende vraag naar flexibiliteit op de arbeidsmarkt. De behoefte aan flexibiliteit zal de komende jaren naar verwachting alleen maar groeien. ‘Payrolling speelt in op deze behoefte en blijkt daarmee een breed geaccepteerde en erkende manier van hr-dienstverlening te zijn in de markt. Ondernemers zien dan ook steeds vaker de voordelen van payrolling,’ aldus Jeu Claes, voorzitter van de VPO. Voor ondernemers heeft payrolling onder andere als voordeel dat de administratieve en financiële verplichtingen lichter worden. Payrollondernemingen nemen deze verplichtingen zoveel mogelijk over.

Goed werkgeverschap en transparantie in de dienstverlening is essentieel in de payrollmarkt. Daarin onderscheidt zich goede van slechte payroll. De bij de VPO aangesloten payrollondernemingen bieden deze zekerheid van een professionele invulling van het werkgeverschap. Jeu Claes: ‘De kern van het VPO-keurmerk wordt gevormd door transparantie over de aard en inhoud van de arbeidsovereenkomst en de invulling van het werkgeverschap. Zo moet voor een werknemer o.a. van begin af aan duidelijk zijn bij wie hij in dienst is en onder welke voorwaarden. Bovendien is het VPO-keurmerk een waarborg voor goede arbeidsvoorwaarden en een goed sociaal kader met stevige herplaatsingsinspanningen gebaseerd op het van-werk-naar-werkprincipe.’