REGIO – Het was volle bak tijdens het Westfries Ondernemersgala op donderdagavond 11 februari. In een volledig uitverkochte schouwburg waren negenhonderd ondernemers en overheidsvertegenwoordigers getuige van de uitreiking van de 25e Rabobank Westfriesland Méér prijs. Naast deze prijs werden ook de toonaangevende WBG Runner Up prijs en de eerste Van der Valk Retail Publieksprijs uitgereikt.

Uit handen van Gert van der Valk, directeur van het gelijknamige Hotel in Hoorn, ontving Tuin & Kluscentrum De Boet de eerste Retail Publieksprijs. De winnaar van deze nieuwe prijs voor de meest innovatieve retailer van Westfriesland werd door het publiek gekozen. De prijs is goed ontvangen door het publiek: er werden bijna 10.000 stemmen uitgebracht. Met meer dan 50 % van de stemmen liet De Boet de concurrentie ver achter zich.

WBG Runner UP prijs
De WBG Runner Up prijs is dit jaar gewonnen door Devi-Comfort uit Obdam. Het bedrijf van Dennis Vroegindeweij helpt klanten om product ideeën in tastbare producten om te zetten. De jury was zeer onder de indruk van het innovatieve vermogen van het bedrijf. Vroegindewij heeft 12 octrooien op zijn naam staan. Volgens de jury met recht een echte West-Friese Willie Wortel.

Rabobank Ondernemingsprijs Westfriesland Méér
De directieleden van De Eekhoorn uit Zwaagdijk-Oost ontvingen uit handen van Rabobank directielid Arjan Smit de 25e Rabobank Westfriesland Méér Ondernemingsprijs. Deze producent en groothandel van meubelen en interieurartikelen is bij het grote publiek bekend van de winkel Basic Label. Daarnaast richt het bedrijf zich op de online markt, bouwmarkten en tuincentra. Ook internationaal timmert De Eekhoorn volop aan de weg.

Westfries Ondernemersgala
Het programma van het 25e Westfries Ondernemersgala werd gepresenteerd door Ronnie Overgoor. Het bestuur had een avond vol flair en elan beloofd. Deze belofte werd ruimschoots nagekomen. Het publiek werd verwend met niemand minder dan Alexander Klöpping. Er stonden overtuigende prijswinnaars op het podium en bij het optreden van Ruth Jacott stal special guest Jan Franx de show. Tot in de late uurtjes stonden feliciteren en netwerken centraal in de foyer van Het Park. Al met al een avond waar nog lang over nagepraat gaat worden door ondernemend West-Friesland.