HOORN – Steeds meer mensen bewonderen de kleurrijke bollenvelden van West-Friesland vanuit de rijdende stoomtrein. Ook dit jaar verwelkomt de Museumstoomtram weer meer dan 10.000, veelal Aziatische, toeristen in de trams tussen Hoorn en Medemblik. Maar ook in eigen land groeit de belangstelling voor de kleurrijke velden.

Tulpenstation
Het is moeilijk inschatten wanneer de tulpenvelden op hun mooist zijn. Wel is duidelijk dat de meeste tulpen, als gevolg van de milde winter, in de tweede helft van april in bloei staan. Dit jaar biedt de Museumstoomtram een tulpengarantie voor stoomtramreizigers. De stations Hoorn en Wognum-Nibbixwoud worden als speciaal ‘Tulpenstation’ ingericht. En er wordt een verwachting afgegeven wanneer de vele kleurrijke velden, die langs het spoor staan, op hun mooist zijn.

Grote tulpenvelden
Bij station Hoorn en Wognum-Nibbixwoud zijn in het afgelopen najaar een grote hoeveelheid bollen geplant. Beide stations ondergaan op dit moment de gedaanteverwisseling tot kleurrijke ‘Tulpenstations’, waar bijna 3.000 tulpen de gebouwen en perrons zullen sieren. Maar, de echte grote tulpenvelden zijn ook dit jaar weer op diverse plaatsen langs de twintig kilometer lange spoorbaan tussen Hoorn en Medemblik te bewonderen.