REGIO – Vanaf 15 april kunnen kleine bedrijven een gratis veiligheidsscan laten uitvoeren. Het ministerie van Veiligheid en justitie heeft daarvoor opnieuw subsidie beschikbaar gesteld.

In het kader van de Aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven wordt de veiligheidsscan uitgevoerd. Op basis van deze scan kunnen ondernemers adviezen krijgen om hun zaak beter te beveiligen tegen overvallen, diefstal, inbraak en agressie. Als de ondernemer vervolgens besluit de maatregelen om de veiligheid te vergroten te nemen, wordt de helft van de investeringen die daarvoor nodig zijn vergoed. Hierbij geldt een maximum van € 1.000,-.

Het programma is in handen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Uit een evaluatie door het ministerie van Veiligheid en Justitie is gebleken dat 80 procent van de deelnemende ondernemers dankzij de veiligheidsscan meer inzicht heeft gekregen in de veiligheidssituatie van het bedrijf. Bedrijven met maximaal vijf vestigingen met ieder maximaal tien medewerkers kunnen zich aanmelden voor de veiligheidsscan.

Bron: Nuzakelijk.nl