AVENHORN – De West-Friese ondernemer Edwin de Weerd is sinds kort begonnen met een sollicitatiesite. Met de site neemt hij de sollicitatieplicht van werklozen over. ‘Door het wegnemen van de druk om te solliciteren, geef ik mensen ruimte om zelf rustig op zoek te gaan naar passende vacatures’, aldus De Weerd.

‘Ik kwam op het idee, omdat veel mensen om mij heen werkloos raakten en het veelal als een plicht zien om iedere week een sollicitatiebrief te sturen. Ik dacht meteen: “Dit moet makkelijker kunnen”.’ En zo geschiedde, Edwin richtte de website Wij Solliciteren op en direct na de lancering, meldden zich al de eerste 50 werklozen.

Motiveren
Tegen betaling maakt Edwin een profiel aan en reageert hij op actuele vacatures die perfect in het profiel van de werkzoekende én de potentiele werkgever liggen. ‘Werkzoekenden zien het als een plicht om wekelijks op zoek te gaan naar een passende vacature, want veelal reageren zij op functies waarvoor ze van te voren al weten dat ze toch niet aangenomen worden. Doordat ik die druk van het solliciteren wegneem, geef ik mensen ruimte om zelf rustig op zoek te gaan naar passende vacatures.’ Edwin hoopt met het initiatief ogen te openen, zodat werklozen gemotiveerd worden in plaats van hen een plicht op te leggen.