REGIO – Ruim zeventig procent van de Nederlandse hoogopgeleide vrouwen vraagt haar baas niet om een salarisverhoging. De Nederlandse vrouwen zijn iets minder mondig dan de rest van Europa, daar stapt 66,3 procent niet naar de baas om meer geld. 67,4% wil liever een complimentje en dat hun inzet wordt erkend door de leidinggeven, dan een verhoging

Dit blijkt uit onderzoek van het Professional Womans’s Network. Vrouwen in Nederland dragen een grote mate van financiële verantwoordelijkheid. Driekwart van de ondervraagden draagt een gelijkwaardig deel of meer aan de huishoudelijk uitgaven. Bijna de helft van de respondenten is kostwinner. Toch verdienen de Nederlandse vrouwen in het bedrijfsleven 20% minder dan hun mannelijke collega’s. 55,2 procent van de Nederlandse vrouwen werkt fulltime, in de rest van Europa is dit 85,7%.

De helft van de Nederlandse hoger opgeleide vrouwen is niet zo bezig met haar pensioen, ze hebben geen idee hoe hun inkomen eruit ziet als ze met pensioen gaan. Slechts 35,4 procent van de vrouwen heeft een persoonlijk pensioenplan. In de rest van Europa is dit percentage 60,3.

 

Bron: Telegraaf