OOSTERBLOKKER – Voedingsmiddelengroothandel Kruidenier Groep, met onder andere een vestiging in Oosterblokker, heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dit maakte de onderneming bekend.

De Kruidenier Groep is, naar eigen zeggen, recentelijk in de financiële problemen geraakt. Het bedrijf, met een hoofdkantoor in Rotterdam, verzorgt de catering voor onder andere bedrijfsrestaurants, benzinestations en kinderdagverblijven. Ook is Kruidenier Groep leverancier van diepvriesproducten, kruidenierswaren en verse producten.

Het familiebedrijf heeft de afgelopen jaren al een aantal ingrijpende reorganisaties doorgevoerd. Dit vanwege de zeer omvangrijke en structurele omzetdalingen op de cateringmarkt, waar het bedrijf het grootste deel van de omzet uit haalt.

De Kruidenier verwacht dat de cateringmarkt slecht blijft. ‘De onderneming is nu niet meer in staat om het tempo van de omzet- en margedalingen door verdere kostenbesparingsprogramma’s te compenseren.’

Er zijn met meerdere partijen gesprekken gevoerd over een strategische samenwerking, hier is niets uit gekomen. Bij de Kruidenier Groep zijn 600 mensen in dienst.