REGIO – Jonge (student-) ondernemers die een (door)start willen maken met hun bedrijf kunnen tegenwoordig terecht bij Stichting Jong Ondernemen en Stichting Qredits. De organisaties ontwikkelen daarvoor een gezamenlijk programma voor jonge (student-) ondernemers. Beide stichtingen tekenden daarvoor onlangs een samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking met Qredits maakt het voor Jong Ondernemen mogelijk om studenten die meedoen aan de huidige onderwijsprogramma’s nog beter te begeleiden. Hierdoor kunnen de studenten van hun studentenbedrijf een echte onderneming maken. Het programma van beide stichtingen richt zich op studenten en pas afgestudeerden van allerlei onderwijsniveaus. Voorwaarde is wel dat zij reeds zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, of dit op korte termijn van plan zijn te doen.

Ambitie
Jong Ondernemen laat leerlingen en studenten op jonge leeftijd kennismaken met het ondernemerschap. Middels een eigen vergaard startkapitaal en een zelfgeschreven ondernemersplan, starten zij onder begeleiding van de stichting met een eigen onderneming. Qredits hoopt met de samenwerking nog meer kredietenaanvragen te kunnen ondersteunen. ‘Wij willen graag meer en betere kredietaanvragen ontvangen van studenten en pas afgestudeerden, zodat wij ze beter kunnen ondersteunen’, aldus Roy Spit, commercieel directeur bij Qredits ‘Met een gezamenlijk programma voor jonge (student-)ondernemers, waarbij aandacht is voor een kredietaanvraag, hopen wij dat er in Nederland nog meer succesvolle jonge ondernemingen ontstaan.’