MEDEMBLIK – De komende jaren wordt er door de gemeente Medemblik en het Watersportverbond geïnvesteerd in het International Sailing Center Medemblik (ISCM). Na deze investeringen moet het zeilcentrum nog beter aan alle eisen van deze tijd voldoen. Dit schrijft gemeente Medemblik op haar website.

Er zijn plannen om een eenvoudige slaapaccommodatie te realiseren. Daarnaast komen er extra steigers, hoogwaardige Wifi en voorzieningen voor campers. Dankzij deze investeringen blijft Medemblik een van de belangrijkste zeillocaties in Nederland.

Naast een zeilcentrum gericht op topsport en talentontwikkeling, wordt het een aantrekkelijke plek voor invaliden om te zeilen. Voor zowel amateurs als voor sporters die op Paralympisch niveau zeilen.  ‘Door de (financiële) ondersteuning van de gemeente Medemblik en de Provincie Noord-Holland kan het International Sailing Center Medemblik een belangrijke rol blijven vervullen in het behalen onze doelen van het Watersportverbond en de professionalisering van onze sport’, aldus Maurice Leeser, directeur Watersportverbond.

‘We poetsen een prachtige parel verder op. Deze investering is een volgende stap in de professionalisering van de watersport in Nederland. We creëren een volwaardig trainingscentrum en versterken de regionale economie,’ aldus wethouder Louw Jan Zwagerman.