HOORN/MEDEMBLIK – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik ontvangt voor de zevende keer een bijdrage uit de opbrengst van de BankGiro Loterij. Tijdens het Goed Geld Gala ontving het rijdende museum de belangrijke bijdrage van € 200.000,-. Maar hier bleef het niet bij. De Museumstoomtram ontving een éxtra projectbijdrage van maar liefst € 490.000,-, bedoeld om het tramstation van de Museumstroomtram in Hoorn af te bouwen en de faciliteiten voor bezoekers te verbeteren.

Basis voor het project is het huidige stationsgebouw dat in 1987 werd gebouwd, maar nooit werd voltooid. Het te reconstrueren gebouw krijgt naast het bestaande middengebouw en vleugel een tweede vleugel waarin een tentoonstelling over de stoomtramgeschiedenis wordt ondergebracht, terwijl de publieksfaciliteiten verder worden verbeterd. Het buitenterrein wordt ingericht om de activiteiten voor kinderen te verbeteren. Bezoekers die binnenkomen zullen het gevoel krijgen een stap terug in de tijd te doen. De bouw van de nieuwe bezoekersfaciliteiten is de eerste grote investering die het museum doet ter verbetering van het gebied Poort van Hoorn.

Eerder deze week overhandigde Harmen Siezen, BankGiro Loterij Ambassadeur, de symbolische cheque voor het project aan een gelukkige stroomtramdirecteur René van den Broeke.