WESTWOUD –Konst & Van Polen Groep B.V. uit Westwoud is woensdag 29 april failliet verklaard door de rechtbank in Noord-Holland. In het bedrijf werkten ongeveer 50 mensen in vast dienstverband en het bestond al meer dan 80 jaar.

Tot de Konst & Van Polen Groep behoren Aannemingsmaatschappij Konst & Van Polen B.V., Konst & Van Polen Bouw en Onderhoud B.V en Konst & Van Polen Projecten B.V. Alle bv’s zijn failliet verklaard. De diensten van de groep bestonden onder andere uit restauratie, renovatie, funderingsherstel, onderhoud en nieuwbouw in het midden en luxe segment voor zowel de particulier als de zakelijke markt.

Geschiedenis
In 1929 nam Antoon Konst in Oosterblokker een bedrijf over dat bestond uit een timmerzaak, een kruidenierswinkel en een druivenkas. Zijn vrouw verzorgde de winkel en Antoon begon zijn eigen timmerbedrijf. De druivenkas werd gebruikt als werkruimte. In de jaren 50 verhuisde de familie Konst naar Canada. Het bedrijf werd overgenomen door de oudste zoon Andries samen met “knecht” Willen van Polen. Het bedrijf breidde verder uit en werd een firma. In 1964 stapte Willem van Polen uit het bedrijf en kreeg het bedrijf de huidige naam: Aannemingsmaatschappij Konst & Van Polen.

Tijdens de recessie begin jaren 80 betrad het bedrijf de renovatie- en restauratiemarkt. Het werkgebied werd uitgebreid naar Amsterdam. In 1995 nam Andries afscheid van het bedrijf en werd het overgenomen door Adrie Honig en Ton Konst. In 2002 ging Adrie met pensioen en werd het bedrijf voortgezet door Ton alleen. In 2009 werd vanwege de herkenbaarheid de Konst & Van Polen Groep B.V. opgericht. Alle werkmaatschappijen vielen sindsdien onder deze holding.

één bericht

  1. ard bannink

    Jammer, jammer. Weer een sympathieke collega verloren voor een mooi stukje werk.
    Met vriendelijke groet en veel wijsheid en sterkte bij de afhandeling van het faillissement, Ard Bannink (vh. dir. Vink Bouw, Wervershoof)

    Beantwoorden