HOORN – Dinsdag 21 april organiseerde Abma Schreurs een gratis seminar voor ambitieuze ondernemers: ‘Je eigen bedrijf; the next level’. Het seminar was zeer geslaagd. Abma Schreurs vat de middag samen als ‘enthousiast’. Enthousiaste ondernemers met mooie bedrijven, notarissen die enthousiast zijn over hun vak en een enthousiaste ervaringsdeskundige. En dat was ook precies de opzet.

‘De middag stond in het teken van ondernemers die in de oriënterende fase zitten voor een volgende stap met hun bedrijf. Met een onderneming of tien om tafel om bij elkaar te proeven wat er leeft, waar de knelpunten en vragen zitten en uiteraard hoe wij daarbij een rol kunnen spelen. Een kleine en interactieve bijeenkomst waarin iedereen aan bod komt’, aldus Corien jonker van Abma Schreurs.

De ondernemers werden inhoudelijk bijgepraat door Martien Hofland, met name over de keuze voor de vorm waarin de onderneming wordt gedreven. Dit gaat verder dan de keuze voor een VOF of een BV. Of je nu een VOFcontract opstelt, één BV opricht of meer, als je een goed fundament wilt maken voor je onderneming komt hier meer bij kijken dan een contract of een BV van de plank pakken. Mike Poortvliet van il miogusto kon dat als ervaringsdeskundige volmondig beamen. Het begon met een telefoontje met de insteek ‘doe mij maar een standaard bv’. Dit ontwikkelde zich na een goed gesprek met notaris Corien Jonker in een moment van evaluatie door alle betrokken partijen wat de wederzijdse verwachtingen waren en welke afspraken onderling moesten worden vastgelegd. Mike: ‘Het geeft mij een goed gevoel een solide basis voor de onderneming te hebben gesmeed waarin de wijze waarop wij willen samenwerken goed is vastgelegd. Dat helpt mij weer vooruit om met vertrouwen samen onze onderneming verder uit te bouwen.’

Actief
De aanwezige ondernemers mengden zich actief in de bijeenkomst met vragen en meningen over de passerende opmerkingen. Uit die meningen bleek eens te meer dat in iedere situatie en bij de verschillende ondernemers weer andere afspraken passend zijn. Voldoende stof tot nadenken. En napraten, want de meesten maakten graag van de aansluitende borrel gebruik om met een glas in de hand de discussie nog even voort te zetten.

‘Een succesvolle start van een serie van drie bijeenkomsten’, aldus Abma Schreurs. De eerst volgende is op 26 mei bij het kantoor van Abma Schreurs in Purmerend en de serie wordt afgesloten met de bijeenkomst op 4 juni bij het kantoor op het NDSMterrein in Amsterdam. Ambitieuze ondernemers zijn welkom en kunnen zich inschrijven via inbeeld.abmaschreurs.nl/seminar .