ENKHUIZEN – Of we nu willen of niet, Europa is nooit ver weg. De maatregelen die Europese politici nemen, hebben veelal invloed op de lokale en regionale economie. De parlementariërs van D66 willen graag weten wat er lokaal en regionaal speelt. Op uitnodiging van D66 Enkhuizen brengt D66 Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy een bedrijfsbezoek aan Enza Zaden en INCOTEC.

Gerben-Jan Gerbrandy is sinds 2009 Europarlementariër voor D66. Hij is lid van de parlementaire commissie Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid. In het Europees Parlement is Gerbrandy rapporteur, eerste woordvoerder voor de onderwerpen Duurzaamheid en Biodiversiteit. Tijdens zijn bezoek aan Enza Zaden en INCOTEC zal het voornamelijk gaan over het Nagoya Protocol: de regelgeving op Europees niveau dat de noodzakelijke toegang tot genetische bronnen regelt.

Seed Valley
Enza Zaden en INCOTEC maken deel uit van Seed Valley, het Noord-Hollandse cluster van tientallen zaadbedrijven. Seed Valley is gespecialiseerd in plantenverdeling en de verbetering en verkoop van hoogwaardige tuinbouwzaden. De zaadsector, een hoogwaardige en innovatieve bedrijfstak in Enkhuizen en omstreken, realiseert gemiddeld tweederde van haar omzet in de Europese Unie.