HOORN – EP:Beerepoot is al bijna 45 jaar dé electronicazaak van Noord-Holland. De winkels genieten van grote bekendheid in de regio. Onlangs opende EP:Beerepoot een nieuwe vestiging in Volendam, waarmee het bedrijf haar klantengebied nog verder vergroot. Naast particulieren is ook het bedrijfsleven aan het juiste adres bij het West-Friese bedrijf. De zakelijke afdeling van EP:Beerepoot, onder leiding van Rimbert Morsch, vertaalt de wensen van iedere ondernemer naar passende oplossingen op elektronicagebied. 

‘Wij zijn onder andere gespecialiseerd op het gebied van audiovisuele oplossingen. Wil een bedrijf een vergaderruimte inrichten? Dan kunnen wij dit van A tot Z verzorgen. Of het nu gaat om een omroepsysteem, een achtergrondmuzieksysteem, een projectiescherm, wij hebben de juiste kennis in huis. We verzorgen voor diverse bedrijven audiovisuele oplossingen, of het nu gaat om een kantoorgebouw, een horecagelegenheid of een zorginstelling. Maar ook op scholen zijn we actief. Hier verzorgen wij bijvoorbeeld schermen in de gangen of in de kantines. Bij ons wordt elk project tot in de puntjes afgewerkt. We verkopen niet alleen die mooie televisie of die professionele geluidsinstallatie, maar we voorzien iedere klant van een totaal oplossing. Daarnaast bestellen onder andere hotels, vakantieparken, botenbouwers, maar ook de bekende zaadbedrijven in de regio, rechtstreeks grote aantallen elektronica bij ons’, vertelt Rimbert Morsch.

Razendsnelle ontwikkelingen
Het grote voordeel voor klanten, zowel de particuliere als de zakelijke, is dat men bij EP:Beerepoot volledig op de hoogte is van de laatste én de komende technische ontwikkelingen. ‘De techniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Voor de consument zijn deze ontwikkelingen haast niet bij te houden. Als je zes jaar geleden voor het laatste een televisie hebt aangeschaft, heb je al een aantal generaties televisies gemist. Wij volgen alle ontwikkelingen op de voet. Daarnaast houden we alle trends in de gaten en weten we wat er in de toekomst gaat komen.’

Officieel Electrostylist
Deze kennis over alle ontwikkelingen heeft Rimbert ook nodig bij de nieuwe service die EP:Beerepoot biedt. ‘Sinds kort hebben we twee ElectroStylisten, in de vorm van Robert van Wettum en mijn persoon, in huis. Via de UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, hebben Robert en ik de masterclass ElectroStyling gevolgd en mogen wij onszelf ElectroStylist noemen. De UNETO-VNI heeft slechts 12 partijen in Nederland geselecteerd die aan de masterclasses mochten deelnemen. Het is super tof dat wij bij deze groep horen. Hieruit blijkt dat we een vooraanstaand bedrijf zijn’, aldus een enthousiaste Rimbert.

Een slim huis
Maar wat houdt dat precies in? ElectroStyling? Rimbert legt uit: ‘ElectroStyling is bedacht door Ruderick de Jong, onder andere bekend van de SBS6 programma’s Smartlife en Het SnoerOm. Eigenlijk houdt Electrostyling zich bezig met hoe je een huis “smart” kunt maken. Indien een klant een nieuw huis laat bouwen, of een bestaand huis laat verbouwen, kunnen wij hem van A tot Z begeleiden met betrekking tot de techniek. Zo kunnen wij een huis bijvoorbeeld slimmer maken met behulp van bijvoorbeeld Domotica-oplossingen. Met Domotica kan je met behulp van een tablet, pc of Smartphone eenvoudig de tv of geluidsinstallatie, maar ook de verwarming of de gordijnen, bedienen.’

Netjes weggewerkt
ElectroStyling gaat verder dan enkel de Domotica-oplossingen. ‘Voorafgaand aan de bouw kun je samen met de ElectroStylist een elektronicaplan opstellen. Waar komt de tv? Is er op zolder een internetverbinding nodig? Door hier vooraf over na te denken kun je kosten besparen en mis je later net niet die ene benodigde aansluiting en zit elk stopcontact op de juiste plaats. Daarnaast kunnen alle kabels en snoeren netjes weggewerkt worden. De ElectroStylist wordt dan ook in de eerste fase van het bouwtraject betrokken, zodat er later geen concessies gedaan hoeven te worden. Kort gezegd: de ElectroStylist maakt een huis klaar voor de toekomst. Het is slim om je in de eerste fase van het bouwtraject te laten adviseren, wij zijn hier de juiste persoon voor en beschikken over het juiste netwerk.’ Meer weten? Kijk eens op de website.