MEDEMBLIK/ZWAAGDIJK-OOST – Hessing B.V. kreeg tijdens de commissievergadering van de gemeente van alle commissie de volledige steun voor zijn uitbreidingsplannen. Dit meldt Medemblik Actueel.

Hessing B.V. wil in de oostelijke richting uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit nieuwe bedrijfsruimten die aansluiten aan de bestaande bebouwing. Tevens worden extra verharding en nieuwe inritten aangelegd ten behoeve van een goede logistiek van het laden en lossen en voor de ontsluiting van het nieuwe parkeerterrein. Deze wordt bovenop de nieuwbouw voorzien. In de noordoostelijke hoek van de nieuwe bebouwing wordt een hellingbaan gerealiseerd om het parkeerterrein te bereiken.

Wel vroeg GroenLinks of er aandacht kon worden geschonken aan de mogelijkheid om de slootkanten een natuurlijke wal te laten worden. GroenLinks wil dan ook met een motie of amandement komen waarin zij het College gaat oproepen om in overleg met het Hoogheemraadschap te gaan. Ook ziet GroenLinks het liefst dat de vacatures die door de uitbreidingsplannen gaan ontstaan door werkloze inwoners van West-Friesland worden opgevuld en dat Hessing niet direct over de grens gaat kijken.

De VVD riep zelfs op om niet lang te treuzelen en om er tempo achter te zetten zodat de uitbreidingsplannen zo snel mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

 

Bron: Medemblik Actueel