Het feestjaar in het Zuiderzeemuseum gaat nog even door, ook nu het buitenseizoen weer voorbij is. De tentoonstelling 75 jaar Zuiderzeemuseum is verlengd tot en met 7 januari 2024 én wordt uitgebreid met twee zalen: Zuiderzeeschatten en @Zuiderzeemuseum. Met daar bovenop een divers muziekprogramma, gratis rondleidingen én een Playstation voor de kinderen is er dit jaar in het binnenmuseum voor jong en oud nog van alles te beleven!      

75 jaar Zuiderzeemuseum

Deze tentoonstelling geeft een kijkje achter de schermen en vertelt hoe het lukte om een museum op te bouwen met échte gebouwen, schepen en bruggen als museumobjecten; over het jarenlang werken aan het perfecte plan en het vinden van draagvlak en steun, de intensieve zoektocht naar geschikte panden, de juiste interieurs en gebruiksvoorwerpen, het opmeten, uittekenen, demonteren, vervoeren en weer opbouwen van panden in het museum. Elke zaterdag van 4 november tot en met 6 januari start er om 15.00 uur een gratis rondleiding door deze tentoonstelling.

Zuiderzeeschatten

Bewonder in de zaal Zuiderzeeschatten vanaf 30 oktober de bijzondere schatten van de Zuiderzee. Medewerkers van het museum hebben uit de indrukwekkende collectie, die in 75 jaar is opgebouwd, hún schat gekozen. De een vanwege het opmerkelijke verhaal erachter, de ander om de eigen binding ermee.

@Zuiderzeemuseum

In de afgelopen decennia zijn er heel veel herinneringen aan het museum op beeld vastgelegd door bezoekers. Voor de fotowedstrijd 75 jaar Zuiderzeemuseum heeft het museum aan bezoekers gevraagd om hun leukste, mooiste of meest romantische herinnering in te sturen. In de zaal @Zuiderzeemuseum komt het allemaal voorbij.

Evenementen

In de wintermaanden organiseert het Zuiderzeemuseum in het buitenmuseum de evenementen Pietendorp en Zuiderzeelicht. Zuiderzeelicht biedt ook voor bedrijven diverse mogelijkheden voor een kerst- of eindejaarsbijeenkomst. Meer weten? Neem contact op via sales@zuiderzeemuseum.nl.

Vrijwilligers

Zou jij graag als vrijwilliger een bijdrage leveren aan het Zuidermuseum? Neem dan een kijkje op zuiderzeemuseum.nl/wordvrijwilliger voor meer informatie en een overzicht van de uiteenlopende vrijwilligersfuncties die beschikbaar zijn.