Dakmaterialenleverancier European Building Supply (EBS) uit Enkhuizen is volop bezig met circulair ondernemen. Zo halen zij bij hun klanten restmateriaal en kunststofverpakkingen op waar nieuwe producten van worden gemaakt. Een voorbeeld van een product dat EBS van dit afval maakt, is de kunststof bevestigingsclip voor de Solarguard© Pro Panel Protection voor zonnepanelen. Dit product wordt tevens volledig zelf door EBS gefabriceerd in Nederland.

Bij EBS staan duurzaamheid en maatschappelijke verantwoord ondernemen centraal. Ze onderzoeken continu hoe milieuvriendelijk hun producten zijn en hoe goed de fabrikanten scoren met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Producten kunnen vier sterren behalen als de fabrikant aan alle drie de normen voldoet. Door middel van deze beoordeling, wordt duurzaam ondernemen voor iedereen eenvoudiger.

Met klanten en de buurt recyclen

Met hun eigen lijn ‘Circular Green’ levert EBS kunststofproducten en diverse haken en klemmen aan in gerecyclede kunststof verpakkingen. Mede-eigenaar Kevin Loomans vertelt: “Op locatie plaatsen wij gerecyclede kunststof palletkratten waarin al het kunststof, aluminium, rvs en staal restmateriaal en kunststofverpakkingen kan worden weggegooid. De krat wordt opgehaald en vervangen voor een nieuwe. Al het afval wordt gebruikt om nieuwe producten van te maken.”

Sinds kort heeft EBS een container van GP Groot op hun terrein staan waar bedrijven hun papier en karton in weggooien. Wanneer de container vol is, ruilt GP Groot hem om voor een lege container. Kevin: “Van de inhoud van de volle container worden onder andere onze nieuwe verpakkingen gemaakt. Zo ondernemen we circulair, samen met de buurt! Daarnaast wordt een deel van onze producten wordt vanaf nu verpakkingsloos verzonden. Op deze manier worden er minder materialen verspild en dragen wij samen met onze klanten een steentje bij aan een beter milieu.”

Onderdeel van MVO Nederland

Ook de wat meer gangbare manieren van duurzame ondernemen zijn bij EBS reeds doorgevoerd. Zo is het pand volledig voorzien van Ledverlichting, wordt er elektrisch gereden, is er op kantoor voor alle werknemers vers fruit beschikbaar en is er zoveel mogelijk geautomatiseerd om onnodig drukwerk te voorkomen. Kevin: “EBS mag zich onderdeel van MVO Nederland noemen en daar zijn we erg trots op. Hopelijk inspireren wij jou ook om toekomstbestendig te ondernemen!”

Zakendoen met EBS biedt veel voordelen: ze helpen hun klanten met maatschappelijk verantwoord ondernemen door de duurzame adviezen en circulaire producten. Ze leveren maatwerk en ondersteuning in branding en marketing. Wil je meer weten? Neem contact op via (+31) 72 571 96 55, info@europeanbuildingsupply.com of ga naar www.europeanbuildingsupply.com voor nog meer informatie.