HOORN – Tijdens de Hoornse Kermis gaan de politie en de gemeente Hoorn samen controleren op alcoholgebruik door jongeren onder de achttien jaar. Zowel de jongeren die alcohol gebruiken als de supermarkten of horecagelegenheden die alcohol verstrekken riskeren boetes. Dit staat in een vandaag persbericht van de gemeente.

Aanstaande zaterdag gaat de Hoornse kermis weer van start. Tot en met 18 augustus staan er weer diverse attracties in de binnenstad en ook de horeca staat in het teken van de kermis. Als de politie of toezichthouders van de gemeente een overtreding constateren, delen zij boetes uit. De boetes voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar zijn 45 euro. Jongeren van 16 of 17 jaar, betalen een boete van 90 euro bij een overtreding. Horecagelegenheden en supermarkten die alcohol verstrekken aan jongeren onder riskeren een boete van 1360 euro bij een eerste overtreding. Bij meerdere overtredingen kan de vergunning geschorst worden of een tijdelijk verbod op verkoop van alcohol opgelegd worden.

Naast de controles op alcohol gebruik door jongeren onder de 18 jaar houden politie en toezichthouders uiteraard ook toezicht op andere aspecten gerelateerd aan horeca, overlast en openbare orde en veiligheid.