SPANBROEK – Sportschool Fit & Relax te Spanbroek is drie zelfstandige ondernemers rijker. Binnen de sportschool zijn drie nieuwe praktijken gestart: psychosociale hulpverlening en kruidengeneeskunde, voedings- en bewegingsbegeleiding, en osteopathie. Nu zijn er maar liefst zes ondernemers actief bij Fit & Relax.

Dat is dan ook direct het bijzondere aan Fit & Relax. De organisatie biedt onderdak aan zelfstandige ondernemers die allemaal een eigen praktijk hebben binnen de muren van de sportschool. Het centrum is ontwikkeld door Marco en Mirjam Buis. Ruim tien jaar geleden kwam Marco bij de sportschool in dienst. In 2003 kreeg het stel de kans om het bedrijf over te nemen en deze kans grepen zij met beide handen aan.

Zes ondernemers actief
Inmiddels zijn er zes ondernemers gevestigd binnen Fit & Relax. Anita Rietvink heeft er al enkele jaren een massagepraktijk en Chantal Lensen timmert aan de weg met haar dansschool MovesYou. Mirjam zelf opende in 2011 een voetverzorgingspraktijk en afgelopen zomer zijn er twee behandelkamers ingericht voor Joke Borst-Schipper (psychosociale dienstverlening en kruidengeneeskunde) en Alice Cocuelle (osteopaat). Als laatste sloot personal trainer en gewichtsconsulent Aaron Kuiper zich aan.

Samenwerking belangrijkste en leukste
Met de in totaal zes ondernemers is het Fit & relaxconcept voorlopig compleet. ‘Het belangrijkste en leukste daarbij is de samenwerking’, aldus Mirjam Buis. ‘Dat heeft al veel mooie dingen opgeleverd. Zo verwees Anita laatste een patiënt met een huilbaby door naar Joke en bleek het kindje enorm gebaat bij kruidenextract.’ Ook Chantal ziet de kracht van de verschillende disciplines onder één dak. ‘Veel ouders van kinderen die bij mij dansen, gaan zelf een uurtje fitnessen of iets dergelijks. Zo slaan ze twee vliegen in één klap.’