Deze winter vindt in het Zuiderzeemuseum de tentoonstelling Winterkoorts plaats. Winterkoorts is dé tentoonstelling over winters van vroeger, over ontberingen en ijspret; over insneeuwen en winterfeesten; over schaatstochten op natuurijs en werken onder barre omstandigheden.

Wat hebben kruiend ijs, stro in je ondergoed, ijsbloemen op de ramen en priksledetochten met elkaar te maken? Precies: ze horen allemaal bij die schitterende witte, maar tegelijkertijd wrede en ijzig koude winters van vroeger. Winters van schaarste en ongemak, maar ook van sledetochten en ijsschotsspringen. En wat dacht je van winterfeesten en volop schaatsplezier.

Dit laatste is wat onze partner, IT4Kids, bij deze tentoonstelling bereikbaar maakt voor kinderen voor wie sport en spel niet vanzelfsprekend zijn. Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum. Dat is maar liefst 1 op de 8 kinderen. Veel kinderen uit deze groep missen de kans om te kunnen sporten. Waarden en skills als respect, weerbaarheid, samenwerken, omgaan met verlies worden geleerd bij het meedoen aan sporten. Waarden en skills die zo belangrijk zijn in elke fase van ons leven. IT4Kids vindt dat elk kind moet meedoen!

IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die zich inzetten voor kinderen. Tijdens de tentoonstelling Winterkoorts vraagt het Zuiderzeemuseum aandacht voor IT4Kids. Barbara de Loor, voormalig wereldkampioen schaatsen en ambassadrice van IT4Kids, verricht op 2 december de opening van de tentoonstelling. Die middag wil het Zuiderzeemuseum gebruikte hardware overhandigen, die wij de komende tijd willen inzamelen in West-Friesland.

Schrijft je bedrijf de komende periode zijn hardware af en weet je nog niet wat je er mee wilt doen? Doneer het dan via het Zuiderzeemuseum aan IT4Kids. Wij verzamelen laptops, desktops, servers, switches, smartphones, tablets, monitoren en wifirouters. Nadat de stichting de gebruikte hardware heeft opgehaald worden alle data gewist. De verwerkingspartners van Stichting IT4Kids gebruiken Blancco software voor de verwijdering van data. Hiervan ontvang je ook achteraf de certificaten (per gegevensdrager) als bewijs van verwijdering.

Op it4kids.com tref je alles over de organisatie en actie. Wil je hardware doneren of meer informatie? Neem dan contact met ons op via communicatie@zuiderzeemuseum.nl of 0228 – 35 11 11.