HOORN – Duurzaamheid is een breed begrip, maar wat is hier binnen nu echt essentieel? Om een stad te worden waar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen groeien, is de inbreng van inwoners en ondernemers uit Hoorn van groot belang. Fairtrade Hoorn organiseert dan ook een prikkelende lezingserie over deze onderwerpen in de Creatieve Broedplaats. Inmiddels hebben er al drie lezingen plaatsgevonden. De vierde en laatste lezing vindt plaats op 14 mei.

Deze laatste lezing uit de serie is misschien nog wel de belangrijkste. Twee toonaangevende organisaties en één bedrijf presenteren over duurzaam ondernemen in de praktijk. Hoe doe je dat precies, duurzaam ondernemen? Welke punten kun je als bedrijf verbeteren of versterken? Ook als je al op een groene manier zaken doet?  Ans Ursem zal vertellen hoe je als MKB’er en ondernemer Maatschappelijk verantwoord Ondernemen concreet kunt maken. Dit licht zij onder andere vanuit MVO Loont toe, een initiatief wat de Eerlijkwinkelen route in Hoorn ondersteunde.

Daarna is het woord aan Ruud Steur van Florapro. Hij vertelt als koploper op het gebied van duurzaam ondernemen hoe hij de zaken aanpakt als zakelijk bloemist. Als laatste is Brenda Balvers, programmamanager duurzaamheid van de gemeente, aan de beurt. Zij gaat in op wat Puur Hoorn kan betekenen voor bedrijven.

De lezing is gratis toegankelijk en vindt plaats op de Bierkade 4 te Hoorn. Kijk voor meer informatie op de website van Fairtrade Hoorn. Kijk voor overige evenementen eens in onze agenda.