HOORN – Vanaf 1 juni kunnen bedrijven uit Hoorn een rotonde in de stad adopteren. B en W willen graag lokale bedrijven betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Zij krijgen nu de mogelijkheid een rotonde op hoogwaardig niveau te laten inrichten en onderhouden. De gemeente gaat hiervoor een samenwerking aan met het bedrijf C&W Rotonde Reclame B.V. uit Arkel.

‘Door samen te werken bij de inrichting en het onderhoud van rotondes kunnen we de kwaliteit van dit stukje leefomgeving hoog houden tegen lagere kosten. Bedrijven die een rotonde adopteren, betalen namelijk voor een nieuwe inrichting en het onderhoud van het middeneiland van de rotonde. In ruil hiervoor mogen zij adverteren op een door C&W te plaatsen reclamebord. Een uitstekende locatie, want de reclame valt goed op, zonder dat de verkeersveiligheid in gevaar komt,’ aldus wethouder Michiel Pijl.  ‘We zorgen op deze manier voor rotondes die visitekaartjes voor de stad zijn. Tegelijk kunnen we bezuinigen op het beheer en onderhoud. Kortom, het is een win-win situatie voor zowel de adverterende bedrijven als voor de gemeente.’

In totaal geeft de gemeente Hoorn vijf rotondes ter adoptie. De voorwaarden liggen vast in een contract dat de gemeente Hoorn heeft afgesloten met C&W Rotonde Reclame B.V.