REGIO – De meerderheid van de freelancers verwacht in het nieuwe jaar meer inkomsten te generen. Dit blijkt uit een onderzoek onder 401 aan Tentoo verbonden freelancers. 53 procent denkt volgend jaar meer te verdienen.

42 procent verwacht in het nieuwe jaar dezelfde inkomsten als dit jaar te hebben. Slechts vijf procent denkt er op achteruit te gaan. Zo goed als alle freelancers verwachten in 2015 hetzelfde aantal of zelfs meer opdrachten te krijgen.

Wet werk en zekerheid beperkt flexibele contracten
‘Uiteraard zijn freelancers optimistisch. Het zijn ondernemers, die vol overtuiging elke uitdaging aan gaan. Zij verwachten natuurlijk hiermee succes te behalen. Bovendien is hun optimisme terecht. Door de invoering van de Wet werk en zekerheid beperkt de overheid het gebruik van flexibele arbeidscontracten. Maar bedrijven hebben juist behoefte aan flexibele arbeidskrachten. Daarom maken ze sneller gebruik van freelancers. De kans is dus groot dat ze inderdaad meer gaan verdienen’, aldus Paul den Ronden, algemeen directeur van Tentoo.

Gelukkig
Freelancers lijken gelukkig. Gemiddeld geven ze zich een 7,5 als ze aan hun geluk een cijfer moeten hangen. Het zelf kunnen indelen van de werktijd noemen freelancers als voornaamste reden voor hun geluk. Ruim de meerderheid (54 procent) is blij als freelancer aan de slag te zijn.  Toch zou ruim 37 procent liever in loondienst werken.