HOORN – Alweer acht jaar geleden richtte Gerard Fit Parkmanagement Hoorn op. Gedurende die tijd is Guus Barends bij de organisatie actief geweest als parkmanager, maar eind maart kwam dit ten einde. ‘Ik ben inmiddels 68 en vind het welletjes, ik ga met pensioen,’ aldus Guus. Afgelopen maand heeft hij het stokje overgedragen aan zijn opvolger Daniël Banis.

De in Hengelo geboren en getogen Daniël woont op dit moment in Alkmaar. Twee jaar geleden verruilde hij Hengelo en begon hij bij de gemeente Hoorn bij de afdeling stadsontwikkeling voor het bureau economie. Daniël werkte toen onder andere aan de dienstverlening aan ondernemers, het toeristisch beleid en accountmanagement. Via het project Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijven, wat vanuit Parkmanagement gecoördineerd wordt, kwam hij in aanraking met de stichting en Guus. Guus gaf destijds aan dat hij wilde stoppen per eind maart. Vanaf toen is de sollicitatieprocedure voor parkmanager gaan lopen.

Altijd al feeling gehad
‘De functie  van parkmanager sprak mij onmiddellijk aan,’ vertelde Daniël eerder tegen de redactie van Westfriese Zaken.  ‘Ik heb altijd al feeling gehad met de ruimtelijke omgeving en dan specifiek met de zakelijke markt, dan kom je al snel op bedrijventerreinen uit. Ook voor mijn afstudeeronderzoek voor de studie Ruimtelijke ordening & Planologie heb ik onderzoek gedaan naar bedrijventerreinen. Na deze studie heb ik ook nog Economische geografie gestudeerd in Groningen. In de studies liggen veel raakvlakken met de werkzaamheden van parkmanager. Als parkmanager ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit op de bedrijventerreinen. Deze moeten op een bepaald niveau komen of gewaarborgd worden, daar wil ik graag aan bijdragen.’

Kennismaken
Daniël zal zich in hoofdzaak inzetten voor het bewaken van de kwaliteit en veiligheid op de bedrijventerreinen in Hoorn. Zijn eerste stap is kennis maken met de ondernemers. Tijdens mijn werk bij de gemeente al contact gehad met veel grote bedrijven. Het is voor mij zaak dat ik ook de kleinere bedrijven leer kennen, zodat zij weten bij wie ze moeten zijn als er zich een probleem voordoet. Hier zal ik veel tijd en energie insteken’, aldus Daniël.

Diverse projecten
Na het kennismaken worden diverse project opgepakt zoals camerabeveiliging, groenonderhoud, bewegwijzering en KVO-B. Daarnaast hoort het benaderen van nieuwe klanten voor collectieve diensten tot zijn werkzaamheden. Ondernemers kunnen met vragen over hun bedrijf of het terrein zelf bij Daniël terecht. Je zult hem ongetwijfeld binnenkort voorbij zien rijden in de nieuwe parkmanagementauto.

Lees ook een uitgebreid interview met Daniël Banis en Guus Barends in de tweede editie van Westfriese Zaken.