Het begint inmiddels een beetje een begrip te worden, de Parket Floors IJsbaan. Sinds een aantal jaar wordt de Roode Steen opgesierd met een hele kekke ijsbaan. Zo eentje, waar je gewoon niet omheen kunt.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat vorig jaar wel een grote teleurstelling was, omdat het niet door mocht gaan van de gemeente. Alle ingredienten leken aanwezig, en in eerste instantie was het belangrijk, dat we grotendeels uit de kosten waren. Het is toch een beste puzzel, om alles op zijn plek te laten vallen, en met name financieel. Voor de rest leent een ijsbaan zich goed, om aan de regels te voldoen, er is automatische voorzichtigheid. Hoe dan ook, de schouders gaan er dit jaar weer onder, en de organisatie is al druk in de voorbereiding nu.

Er hangt een fors prijskaartje aan zo’n baan. In de meeste gemeentes is er subsidie voor dit soort projecten. We zullen het op eigen kracht moeten doen, en dus moeten we het van de sponsors hebben. Een maand zo’n baan plaatsen is een aanzienlijk bedrag, en dat probeer je dan grotendeels terug te halen via de ondernemers. De rest wordt betaald door de Roode Steen, maar dat bedrag kan dit jaar gezien de omstandigheden dus niet te hoog zijn. We zoeken dus ook zeker nog wel een groot aantal sponsors, want laten we eerlijk zijn, zonder de sponsors, komt die baan er gewoon niet. Als je sponsort, krijg je ook het een en ander terug natuurlijk. Om te beginnen kun je een meter boarding afnemen, zodat je een maand lang zichtbaar bent. Frank Wiese: ‘’je zult natuurlijk als ondernemer niet direct geld terug halen uit je reclame uiting, maar misschien is het ‘image’ wel belangrijker. Je geeft toch een signaal af, dat je de stad zo’n ijsbaan gunt’’. De andere ondernemer en tevens organisator, ook al vanaf het begin betrokken, Asher van den Anker: ‘’het blijft natuurlijk een genot, om op zo’n uniek plein, die blije kindertjes te zien schaatsen’’.

Ondanks alles is de organisatie heel tevreden. Als je ziet dat je in zoń rare tijd toch alweer zoveel bijval krijgt, dan kun je niet anders dan concluderen dat de binnenstad behoefte heeft aan zoń ijsbaan. Het is echt heel hartverwarmend om in januari al de eerste sponsors te kunnen noteren. Toen vorig jaar bleek dat de ijsbaan niet doorging, kwamen ook de eerste reacties van de sponsoren, die aangaven, ´volgend jaar zijn we weer van de partij hoor´. Dat geeft een fijn gevoel.

Op het moment van schrijven is het complete programma nog niet bekend. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de regels die er dan zullen gelden. Houdt u de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Helpt u mee, of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Tako Rem via 06-33925909 of takorem@hotmail.com.