Het nieuwe bedrijf Sasburg Techniek koppelt jarenlange ervaring en veel kennis aan het enthousiasme van een starter. Korte lijnen, flexibiliteit, kwaliteit en vooral de West-Friese mentaliteit: dat zijn de ingrediënten waarmee Arjan Kleuver, Johan Konijn en Herman op den Kelder de markt opgaan. Na een opstartperiode van een half jaar levert dat al de eerste successen op.

Tot 1991 bestond in West-Friesland een elektrotechnisch bedrijf met de naam Sasburg. In dat jaar ging het bedrijf op in een grotere speler op de markt. Maar de naam is 25 jaar later nog niet vergeten en is bij velen synoniem met een goed gevoel. Het Sasburg-gevoel. Volgens Arjan Kleuver bestaat dat uit saamhorigheid, samen de schouders eronder zetten, kwaliteit en helderheid. ‘Het gevoel van het familiebedrijf willen wij terugbrengen. Sterker nog: het moet de basis zijn van Sasburg Techniek. Onze monteurs delen dat. Eens in de paar weken zitten we met z’n allen om tafel om dat gevoel vorm te geven. Openheid en eerlijkheid, geen verwijten over en weer. Samen zijn wij Sasburg Techniek en voor onze monteurs geldt dat natuurlijk net zo. Zij zijn in veel gevallen het gezicht naar buiten en als zij met plezier naar hun werk gaan, dan straalt dat op iedereen af’, vertelt Arjan Kleuver.

Ervaring zat
Sasburg Techniek is weliswaar een nieuw bedrijf, ervaring is er meer dan voldoende. Arjan Kleuver, Johan Konijn en Herman op den Kelder zijn gepokt en gemazeld in de branche. Sasburg Techniek ontwerpt, installeert en beheert technische installaties. Met name in aan de zorg gerelateerde organisaties is veel kennis en ervaring aanwezig. Ziekenhuizen, zorginstellingen en woonzorgcentra bijvoorbeeld. Maar ook andere utiliteitswerken in de commerciële sector gaat Sasburg Techniek niet uit de weg. Hoewel West-Friesland het primaire werkgebied is, pakt het jonge bedrijf projecten elders in het land met evenveel enthousiasme op.

Boven verwachting
Het bedrijf is in oktober vorig jaar gestart en nu dus een half jaar onderweg. Herman op den Kelder kijkt zeer tevreden terug op die eerste maanden. ‘Boven verwachting. En zoals het er nu uitziet, halen we de eerste prognose zonder problemen. Binnen vijf jaar willen we iets neerzetten qua personeel en omzet, we zijn ambitieus in wat we doen en waar we in geloven. Het is nu belangrijk om sympathie en vertrouwen te winnen. Met de principes van het Sasburg-gevoel zijn we ervan overtuigd dat dat gaat lukken.’ Sasburg Techniek gaat daarbij uit van langetermijnrelaties. ‘Ja, dat kost tijd’, onderkent Herman. ‘Maar we hebben veel kennis van interne processen en toepassingsmogelijkheden van producten. We denken graag mee in de engineersingsfase om de beste oplossing te kunnen bieden. In onze visie kan dat alleen als je werkt met een gemeenschappelijke visie en flexibiliteit en kwaliteit in huis hebt.’

Goed georganiseerd
Mooie woorden, maar wat merken de opdrachtgevers daar van? Johan Konijn: ‘De afgelopen week kregen we nog een compliment van een van onze opdrachtgevers. De afgelopen vijftien jaar heeft hij niet zo goed samengewerkt met een elektrotechnisch bedrijf als nu met ons. Snel handelen, aandacht voor de relatie, ontzorgen. En dat zie je overal terug, het is een wisselwerking.’ Het driemanschap ervaart ook dat het steeds belangrijker wordt hoe het werk wordt georganiseerd. ‘Welk kabeltje wordt gebruikt of welke lamp wordt geleverd, dat wordt steeds minder belangrijk. Wel: hoe wordt het geïnstalleerd en hoe heeft een opdrachtgever daar zo min mogelijk overlast van? Omdat we de boel organisatorisch goed op orde hebben en korte lijnen hanteren, kunnen we dat optimaal waarmaken.’ Sasburg Techniek is nu al een van de weinige elektrotechnische bedrijven in Noord-Holland die werkzaamheden uitvoert in ziekenhuizen.

Team
Intern heeft Sasburg Techniek de boel goed voor elkaar. ‘Als je het goed geregeld hebt, hoef je er ook niet voortdurend aandacht aan te besteden’, vindt Johan. ‘We hebben geïnvesteerd in een goed werkend ERP-systeem, zodat de monteur op locatie in het hetzelfde systeem werkt als wij hier op kantoor. Ook daar worden zij bij betrokken. Wij vormen een hecht team met elkaar en dat is nou precies dat Sasburg-gevoel.’

Wil je het team van Sasburg Techniek komen versterken? Dan ben je van harte uitgenodigd om je gegevens achter te laten op de website www.sasburgtechniek.nl. Hetzelfde geldt voor bedrijven die graag in contact met Sasburg Techniek komen voor een nadere kennismaking. Kijk op onze website voor de contactgegevens of mail naar info@sasburgtechniek.nl. Like de Facebookpagina en link Sasburg Techniek op de bedrijfspagina op LinkedIn.

één bericht

  1. Hans Groenia

    Mannen succes ik heb vroeger met veel plezier gewerkt bij Sasburg en ben net voor het schip zonk weggegaan

    Beantwoorden