De stad Hoorn is een gastvrije stad. Een stad waar het aangenaam verblijven is. Wij willen graag   dat mensen langer in onze stad verblijven en ook graag weer terugkomen. Daarom is het belangrijk dat bezoekers en inwoners zich welkom en prettig voelen tijdens een bezoek aan de binnenstad.

Daarom zijn er vanaf zaterdag 27 juni gastheren en gastvrouwen aanwezig op de markt en in de binnenstad. Iedere zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur loopt een team van vrijwilligers door de binnenstad en het havengebied. Zichtbaar aanwezig door een eigen kledinglijn, waarop duidelijk de tekst gastheer/gastvrouw vermeld staat. Op de eerste zaterdag zijn de vrijwilligers positief ontvangen door zowel bezoekers als ondernemers.

Wat doen onze gastheren en gastvrouwen?

Ons team is pro-actief aanwezig in de binnenstad en het havengebied om bezoekers welkom te heten in de stad en om antwoord te geven op praktische vragen. Zoals toiletvoorzieningen, fietsenstallingen en parkeergelegenheden. Maar ook om bijvoorbeeld de weg te wijzen naar winkels, horeca, musea, haven en bezienswaardigheden. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen gaat het team verschillende culturele instellingen in Hoorn bezoeken.

Wie zijn onze gastheren en gastvrouwen?

Trotse inwoners van de stad Hoorn, die zich als vrijwilliger graag inzetten voor een gastvrije stad. Mensen die weten wat er te doen is in de stad en bezoekers uitstekend kunnen doorverwijzen. Ze zijn representatief, vriendelijk en houden ervan om een praatje te maken.

Doe ook mee!

We zoeken nog gastheren en gastvrouwen! Opgeven kan via info@ikhouvanhoorn.nl.