REGIO – Op 28 oktober organiseert STAN (Stichting Arbeidsmarktstrategie Noordwest Holland) projecten het Noord-Hollands arbeidsmarktcongres. Tijdens dit congres staan ondernemers centraal. Welke knelpunten op de arbeidsmarkt ervaren zij? Hoe wordt arbeidsmobiliteit en flexibiliteit belicht vanuit de werkgeversposities? Deze relevante thema’s worden besproken door ondernemers, professoren en politici. Een middag vol interactie, discussie en vooral ambitie.

‘De arbeidsmarkt is volop in beweging. Krimp en groei bestaan naast elkaar. Het is goed om kennis te ontwikkelen over deze arbeidsmarkt en de knelpunten te kennen die werkgevers ervaren. STAN Projecten wil actief meedenken en een partner voor de arbeidsmarkt zijn, voor bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Maar STAN Projecten wil ook daadwerkelijk steun verlenen aan plannen die de arbeidsmarkt in Noord-Holland beter laten functioneren. Dit congres vormt daar slechts de start van’, aldus Henry Meijdam, wie samen met Rian van Dam en Wim Heine het bestuur van STAN projecten vormt.

Programma
Er zijn meerdere programmaonderdelen tijdens het congres op 28 oktober. Zo gaat dagvoorzitter Barbara Baarsma, algemeen directeur van SEO, aan tafel met werkgevers, politici en wetenschappers. Zij bespreken de onderzoeksresultaten met elkaar en het publiek. Tijdens het programma onderdeel ‘Onder professoren’ presenteert Arjan Heyma, clusterhoofd Arbeid & Onderwijs bij SEO, de barometer, om vervolgens in discussie te gaan over de uitkomsten met professoren Piere Koning, die de bijzondere leerstoel Arbeidsmarkt en Sociale Zekerheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam bekleedt, en Henri De Groot, specialist ruimtelijke economie. Het publiek kan mee discussiëren door te stemmen via de mobiele telefoon en een sidekick zorgt voor interactie tussen forum en toehoorders. Tijdens het programma onderdeel Werklab moet de discussie leiden tot een handelingsperspectief, voor zowel overheid als bedrijfsleven. Onder andere burgemeester Geke Faber van Zaanstad, Frans Kramer, directeur VeZet en Hans Mulder van het werkgeverservicepunt Amsterdam gaan de dialoog aan.

Aanmelden
Bent u directeur of HR manager en heeft u te maken met bovenstaande vragen, meldt u dan aan via de website van STAN projecten.